![]() magda955 Ilość wiadomości: 8
|
Dodano: 2010-03-09 19:08:40
Jakiś czas temu czułam jakaś tak bardzo przygnębiona i bardzo mi się chciało spać i była znużona . Przypotkowo znalazłam w gazecie podobny przypadek i to była jakaś depresja sesonowa (zimowa) i poszukała czegoś takiego w Internecie i wydawało mi się że to własnie to , znlazłam tez metody leczenia ale one polegały na jakimś naświetlaniu u lekarza a nie chciałam z tym iść do lekarza w końcu wybrałam metodę domową i wychodziłam cały czas na dwór na słońce (bo tak tam było napisane) robiłam bardzo długie spacery jadłam dużo wapnia jak swieciło słońceno to siadałam gdzieć w słońcu żeby tak jakby dodac sobie promieni słonecznych i siedziłam np. przez 20 min, i mi przeszło ponieważ robiło się coraz słoneczniej i powoli przychodziła wiosna, a teraz znowu spadło trochę śniegu i czasami czuję się jaks smutna ale już rzadko mi się to zdarza ,ale chciałam się Pani zapytać czy dobrze zrobiłam ponieważ mam dopiero niecałe 15 lat i nie wiem jak postąpić. Tak naprawdę to już jest po wszystkim i czuję się dobrze ale chciałam się znać Pani zdanie. Czy dobrze robiłam?
|
|
|
MKPiekarska
Ilość wiadomości: 938
|
Dodano: 2010-03-10 11:33:12
Jakiś czas temu czułam jakaś tak bardzo przygnębiona i bardzo mi się chciało spać i była znużona . Przypotkowo znalazłam w gazecie podobny przypadek i to była jakaś depresja sesonowa (zimowa) i poszukała czegoś takiego w Internecie i wydawało mi się że to własnie to , znlazłam tez metody leczenia ale one polegały na jakimś naświetlaniu u lekarza a nie chciałam z tym iść do lekarza w końcu wybrałam metodę domową i wychodziłam cały czas na dwór na słońce (bo tak tam było napisane) robiłam bardzo długie spacery jadłam dużo wapnia jak swieciło słońceno to siadałam gdzieć w słońcu żeby tak jakby dodac sobie promieni słonecznych i siedziłam np. przez 20 min, i mi przeszło ponieważ robiło się coraz słoneczniej i powoli przychodziła wiosna, a teraz znowu spadło trochę śniegu i czasami czuję się jaks smutna ale już rzadko mi się to zdarza ,ale chciałam się Pani zapytać czy dobrze zrobiłam ponieważ mam dopiero niecałe 15 lat i nie wiem jak postąpić. Tak naprawdę to już jest po wszystkim i czuję się dobrze ale chciałam się znać Pani zdanie. Czy dobrze robiłam? Zrobiłas bardzo dobrze. nawet nie wiesz, jak mnie twój list ucieszył i jak bardzo ejstem szczęsliwa mając tak rozsądna czytelniczkę. Przyznam sie, że tez czasem cierpie na dep[resje sezonową - zwłaszcza w zimie - bo albo ciagle siedze w pracy albo w domu przy komputerze. rzeczywiście nalezy wtedy wyjśc z domu i duzo przebywac na swiezym powietrzu i sloncu. oczywiscie pod warunkiem, ze ono jest. Dodam tez, ze lepiej znosimy zime jesli w wolne dni wstajemy o swicie. tzn. wraz ze sloncem. jesli dlugo spimy np. do poludnia to skraca nam sie dzien i wtedy latwiej o stany przygnebienia.
Pozdrawiam serdecznie
Małgorzata Karolina Piekarska http://www.piekarska.net Blog: http://piekarska.blog.onet.pl oficjalny profil na facebooku: http://www.facebook.com/MalgorzataKarolinaPiekarska |
|
![]() magda955 Ilość wiadomości: 8
|
Dodano: 2010-03-10 15:33:39
Dziekuję sie mi apni odpowiedziła , bo ja to się tym tak przejmowałam ,ale sie ciszę że dobrze zrobiłam, bo sie bałam , dziekuję :)
|
|
dzisiejsza
data : 9
LUTY
miesiąc : LUTY 2012
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| wybierz miesiąc: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|