![]() agateczka-6991 Ilość wiadomości: 406
|
Dodano: 2009-06-17 20:37:45
Czy lubicie fimly/powieść ,,Władca Pierścieni''? Czy macie ulubionego bohatera/rasę? Czy podoba się wam sposób przedtawienia Śródziemia?
Ja osobiście filmy uwielbiam a właśnie czytam pierwszą część powieści.
Dawno i nieprawda.
|
|
![]() Enkeli Ilość wiadomości: 229
|
Dodano: 2009-06-18 12:34:12
Przeczytałam wszystkie trzy części i takie hmm, niby wprowadzenie czyli 'Hobbit czyli tam i z powrotem'. A zaczęło się od tego, że na polskim mieliśmy Hobbita jako lekturę, i od tego momentu ta saga jest moją ulubioną. Tolkien wspaniale przedstawił śródziemie, mnóstwo szczegółów, dzięki którym niemal widziałam każdy zakątek krajobrazu. Moim ulubionym bohaterem był Frodo i Gollum ;) Filmy oglądłam na tvn, i czekam jeszcze na dzisiejszą ostatnią część. Choć filmy nie są złe, to nie mogą się równać z książkami.
|
|
![]() Enkeli Ilość wiadomości: 229
|
Dodano: 2009-06-18 12:34:40
A! Pomyliłam się, na jutrzejszą ;)
|
|
![]() magda_black Ilość wiadomości: 3
|
Dodano: 2009-06-18 13:21:41
Przeczytałam wszystkie części Władcy Pierścieni. Najbardziej podobała mi się część "Powrót Króla". Moją ulubioną rasą są elfy. A moi ulubieni bohaterzy do Aragorn, Legolas, Gimli i Elrond.
|
|
![]() Shioban Ilość wiadomości: 2
|
Dodano: 2009-06-18 16:41:25
Ja uwielbiam Tolkiena! Przeczytałam całą trylogię, razem z "Hobbit, czyli tam i z powrotem". Na dokładkę dorzuciłam jeszcze "Dzieci Hurina", "Niedokończone opowieści", "Atlas Śródziemia"... Jutro "Władca Pierścieni. Powrót Króla". Oczywiście oglądam do północy xDD
"Strach zapukał do drzwi... otworzyła mu Odwaga i nikogo już nie było..."
|
|
![]() Amki Ilość wiadomości: 13
|
Dodano: 2009-06-26 14:41:44
Ja na "powrocię..." byłam w kinie, do dziś się zstastanawiam jak wysiedziałam tam te 3 godziny(?) Moja ulubiona część to "Dwie wieże"
|
|
|
saskagaba
Ilość wiadomości: 0
|
Dodano: 2009-06-27 21:34:43
Oglądałam wszystkie części "Władcy Pierścieni" i uważam, że są super!!! Moim ulubionym bohaterem jest oczywiście Legolas, elf o pięknych białych włosach. Ciekawe jakiego szamponu używa... :))
|
|
![]() agateczka-6991 Ilość wiadomości: 406
|
Dodano: 2009-06-30 09:38:45
Oglądałam wszystkie części "Władcy Pierścieni" i uważam, że są super!!! Moim ulubionym bohaterem jest oczywiście Legolas, elf o pięknych białych włosach. Ciekawe jakiego szamponu używa... :)) Fajny tekst o tym szamponie :)
Dawno i nieprawda.
|
|
![]() karolcia140 Ilość wiadomości: 70
|
Dodano: 2009-07-29 13:06:03
Jest fajne.Najbardziej lubię:Froda,Sama,Pippina,Legolasa,Aragorna,Gimliego,Ga ndalfa i Arwenę.
"Miłość to nie geometria.
Tu symetria nie obowiązuje. Ktoś zakochuje się pierwszy, czasem długo czeka, by wybranka zapłonęła uczuciem. W kimś innym uczucie wygasa, a partner zostaje sam i szarpie się, chce coś dostać, widzi, że to koniec, nie może się z tym pogodzić, wariuje, ośmiesza się, żebrze. Ale łatwiej chyba zaakceptować to, że ktoś odrzuca naszą miłość, niż to, że jest kimś całkiem odmiennym od naszych wyobrażeń." Małgorzata Gutowska-Adamczyk "Wystarczy, że jesteś" |
|
![]() bezimiennaxd Ilość wiadomości: 24
|
Dodano: 2009-08-18 15:10:24
Mi sie zarowno podobaja ksiazki jak i filmy . ;D
Co prawda filmy chyba bardziej . ;PP najbardziej lubie Aragorna i Legolasa . ;DD
No to taak . ;D
Słucham rocka . Rock to poprostu moje zyciee :)) . bez niego nie potrafie zyc ;] Kocham 30 Seconds To Mars . <3 Oprocz tego to ubostwiam panow Leto . ;D Czyli panow z zespolu powyzeej ;DD |
|
|
dzisiejsza
data : 18
MAJ
miesiąc : MAJ 2012
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| wybierz miesiąc: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|