![]() renata. Ilość wiadomości: 17
|
Dodano: 2009-05-11 09:37:17
Ja piszę trzecie opowiadanie. Żadnego nie skończyłam, ale postanowiłam, że to zakończę, bo bohaterom się to po prostu należy. Mamy z koleżankami umowę, że piszemy i przynosimy co jakiś czas, żeby inne przeczytały i skomentowały. W przyszłości chciałabym, przejść obok księgarni i na jednej z okładek zobaczyć woje nazwisko ;d. Wiem, że moim słabym punktem są opisy miejsc, postaci... . Bardziej skupiam się na dialogach i emocjach. Pracuję nad tym. Moim idolem jeśli chodzi o pisanie jest pan Andrzej Sapkowski. Ma niesamowity talent.
Wiem, że wiele osób pisze książki i opowiadania, więc nawet nie pytam się, czy ktokolwiek to robi. Jestem ciekawa, czy komuś dajecie to przeczytać, czy próbujecie jakoś wydać, czy wiążecie z tym swoją przyszłość, jak ocenacie własne prace i tak dalej... .
` wiem, nie potrzeba mi
tylu pustych miejsc, tylu chłodnych dni. wiem, nieustannie wciąż szukam Ciebie, choć mam w zasięgu rąk. ;3.` enjoytherain.blog.onet.pl |
|
![]() Enkeli Ilość wiadomości: 229
|
Dodano: 2009-05-12 16:17:53
Renata. ja też uwielbiam Sapkowskiego! Często myślę nad bohaterami, ich przygodami i miejscami gdzie by się one wydarzyły, wyobraźnia pracuje na najwyższych obrotach, ale jakoś nie mam odwagi napisać. Kiedyś spróbowałam ale wyszło mi tak marnie, że zaprzestałam. Osobście uwielbiam czytać opowiadania swoich koleżanek, przyjaciółek, jednak to nie dla mnie ;) Swoją przyszłość wiążę z czymś zupełnie innym.
|
|
![]() Rodzynek95 Ilość wiadomości: 282
|
Dodano: 2009-05-12 20:56:54
Lubię, uwielbiam pisac ;) Nie daję jednak nikomu do przeczytania moich wypocin... chyba, ze rodzinie. Przyszłości z tym nie wiążę, bo mam jeszcze wiele innych pasji ;P
|
|
![]() Arien Ilość wiadomości: 12
|
Dodano: 2009-05-14 18:22:29
Piszę. Ale czytać nikomu nie daję. Nie dlatego, że się wstydzę. Po prostu moje opowiadania są depresyjne (mimo, że jestem niezwykle szaloną i optymityczną nastolatką). No i strasznie poważne. Po prostu wiem, że usłyszałabym, że to nie na mój wiek, lub coś podobnego. Moim słabym punktem jest wplatanie opisów między dialogi. Po prostu nie wiem kirdy powinnam wstawić. Ale jeśli już zacznę to jest dobrze. Piszesz, że opisy to twoja słaba strona. U mnie jest odwrotnie. Te wychodzą mi najlepiej.
|
|
![]() Avie12 Ilość wiadomości: 28
|
Dodano: 2009-05-15 21:06:45
Ja piszę tylko opowiadania na lekcje i lubie to robić. Czytać gorzej.Zależy o czym piszę.
Wake up, Neo!
Uwielbiam trylogie Matrixa! :D Kocham ją! Całą trójkę uwielbiam: Neo, Morfeusza i Trinity :D Ul piosenkarka: Avril Lavigne, zespół: Evanescence, Aktor: Keanu Reeves. Lat 14. |
|
![]() agateczka-6991 Ilość wiadomości: 406
|
Dodano: 2009-05-17 13:57:57
Ja za to piszę wiersze. Może za dobre to one nie są ale co mi tam. Większość z nich jest bardziej smutna, pełna zalu a druga za to wesoła. Czasem napiszę też wiersz wolny.
Ale nie napisałam kiedyś opowiadanie, było krótkie o tym że dwie dziewczyny zgubiły się w górach i jedna złamała nogę a ta druga z nią została. Potem odnalazł je patrol górski :D
Dawno i nieprawda.
|
|
![]() E_G Ilość wiadomości: 15
|
Dodano: 2009-05-21 09:59:48
Ja mam kilka opowiadań. Rozdziały zamieszczem na swoim blogu. Moze nie są one najlepsze, ale pisac zaczełam jakiś rok temu, i dopiero nabieram wprawy.
|
|
![]() @ntoni@ Ilość wiadomości: 29
|
Dodano: 2009-05-21 16:40:19
Ja też kocham pisać! Piszę opowiadanie ciągłe na swoim blogu , ale piszę też oddzielne opowiadania. Myślę, że mogłabym opublikować kiedyś swoją książkę... Ale tak na ogół, to wolałabym być dziennikarką niż pisarką. Piszę również wiersze i nawet mi one wychodzą. Jestem bardzo wrażliwa na poezję i czasami nie mogę zrozumieć, dlaczego większość osób uważa, że jest nudna. Zaczęłam nawet czytać "Pana Tadeusza" i też mi się nawet spodobał. Oglądaliśmy też "Tadzia" na lekcji polskiego, ja przyniosłam kasetę z filmem ;)
Romantyczna.
Buntownicza. KOCIA. Michael Jackson Forever! |
|
![]() Enkeli Ilość wiadomości: 229
|
Dodano: 2009-05-22 14:56:25
@ntoni@, a może podasz nam adres Twojego bloga? Nie wiem jak inni ale ja chętnie bym przeczytała co napisałaś ;)
|
|
![]() crazylady Ilość wiadomości: 2
|
Dodano: 2009-05-22 15:53:16
Ja również piszę, ale piszę w imieniu pewnej dziewczyny, która pisze pamietnik .
Bardzo kocham pisać. Najbardziej lubie opisywac emocje, które przeżywają bohaterzy. Czuje się jakbym się w nich wcielała lub byłabym razem z nimi. :)
;D
|
|
|
dzisiejsza
data : 18
MAJ
miesiąc : MAJ 2012
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||