![]() karioka14 Ilość wiadomości: 910
|
Dodano: 2011-12-29 15:34:51
Hej :)
Wiem że dużo (albo mi się tak wydaje ;)) z Was gra na gitarze :) Czy macie może jakieś sprawdzone chwyty do jakiś piosenek, które Wam wychodzą? :) I jak byście mogły to jeszcze bicia jakieś, bo niby to kazdy sam powinien ustalac... Ale jak się ma jakies podparcie to może być dobrze. Przepraszam jesli był już tak temat :) Ja zamieszczam tutaj utwór dość prosty, z najlepszymi wg mnie chwytami :) SDM ,,Opadły mgły" Opadły mgły i miasto ze snu się budzi DG Górą czmycha już noc DA Ktoś tam cicho czeka, by ktoś powrócił DG Do gwiazd jest bliżej niż krok DA Pies się włóczy pod murami bezdomny DG Niesie się tęsknota czyjaś na świata cztery strony DAD A ziemia toczy, toczy swój garb uroczy DG Toczy, toczy się los. DA x 2 Ty, co płaczesz, a żeby śmiać się mógł się ktoś DG Już dość! Już dość! Już dość! DA Odpędź czarne myśli! D Dość już twoich łez G Niech to wszystko przepadnie we mgle. DA Bo nowy dzień wstaje D Bo nowy dzień wstaje G Nowy dzień DA x 2 Bo wstaje nowy dzień D Z dusznego snu już miasto się wynurza Słońce wschodzi gdzieś tam Tramwaj na przystanku zakwitł jak róża Uchodzą cienie od bram Ciągną swoje wózki dwukółki mleczarze Nad dachami snują się sny podlotki pełne marzeń A ziemia toczy, toczy swój garb uroczy Toczy, toczy się los Ty, co płaczesz, a żeby śmiać się mógł się ktoś -Już dość! Już dość! Już dość! Odpędź czarne myśli Porzuć błędny wzrok Niech to wszystko zabierze już noc. Bicie "podstawowe" : dół dół góra góra dół góra :) Tylko w refrenia ja gram troszkę szybciej.
,,Życie trzeba przeżyć godnie, bo jest tylko jedno"
ks. Jerzy Popiełuszko Mamy wypowiadać prawdę, gdy inni milczą. Wyrażać miłość i szacunek, gdy inni sieją nienawiść. Zamilknąć, gdy inni mówią. Modlić się, gdy inni przeklinają. Pomóc, gdy inni nie chcą tego czynić. Przebaczyć, gdy inni nie potrafią. Cieszyć się życiem, gdy inni je lekceważą. http://wiaralaczynasmiedzysoba.bloog.pl |
|
dzisiejsza
data : 18
MAJ
miesiąc : MAJ 2012
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| wybierz miesiąc: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2012-05-19