|
kasia105
Ilość wiadomości: 31
|
Dodano: 2011-12-23 22:58:32
Jak co roku są przygotowania do świąt: pieczenie ciasta, zakupy itd. Moim jednym przykładem z wielu zwyczajów jest pieczenie ciasta. A wasze jakie zwyczaje? Życzę Wam Wszystkim Spokojnych przede wszystkim zdrowych Świąt!!! Pozdrawiam
|
|
![]() janka10 Ilość wiadomości: 111
|
Dodano: 2011-12-24 14:38:56
Czy zwyczajem można nazwać przedświąteczne kłótnie? Jeżeli tak, to mocno je praktykujemy. Oprócz tego co roku mamy te same 10 potraw i dwie nowe, te same 5 ciast i brak siana pod obrusem.Co roku mamy taż żywą choinkę i te same ozdoby. Ale to wszystko jest tylko w święta, dlatego co roku jest wyjątkowe.
Niech nam obce chwalą wzory
Niemce, Szwedy, Angielczyki - Nie nauczą nas pokory Czarcie ich praktyki! Niechaj słucha się litery Kto się nie ma za człowieka, Nas za wiarę w zapał szczery Wiekuistość czeka! Rokosz J. Kaczmarskiego "Galia est omnis divisa in partes tres Quorum unam incolunt Belgae aliam Aquitani Tertiam qui ipsorum lingua Celtae nostra Gali apelantur Ave Caesar morituri te salutant! |
|
![]() eewuniaa96 Ilość wiadomości: 105
|
Dodano: 2011-12-26 15:13:33
Czy zwyczajem można nazwać przedświąteczne kłótnie? Jeżeli tak, to mocno je praktykujemy. Oprócz tego co roku mamy te same 10 potraw i dwie nowe, te same 5 ciast i brak siana pod obrusem.Co roku mamy taż żywą choinkę i te same ozdoby. Ale to wszystko jest tylko w święta, dlatego co roku jest wyjątkowe. Skąd ja to znaam. ;) . Moi rodzice.... Tzn. to jest tak, że mama (grrr. ! ) zawsze sie za coś czepia, jest upierdliwaa i ma zawsze coś do powiedzenia, a tato - przeciwieństwo. Opanowany, spokojny, odpuszcza mamie, przyznaje jej rację (I całe szczęście, naprawdę nie wiem jak on to robi). Ale każdemu sie cierpiliwość kończy i wybuchają kłótniee. Przed Świętami w szczególności - mama zestresowana, chce ze wszystkim zdążyć, a tato strzela ze swoimi żartami(bo zapomniałam powiedzieć, że on strasznie lubi żartować). ;D No ii tak to jest. ;d . Wracając do tego co napisałaś - musisz po prostu to przetrwać.. Ostatnio tak sobie myślałam, jak już wszystkiego miałam dość, że przecież ja w przyszłości znajdę sobie męża, będe mieć dzieci i sama zorganizuje Święta po swojemu, żeby moje dzieci miały co wspominac, myśle sobie, że bd fajną mamą i wgle. Nie bd popełniac błędów swoich rodziców. Ty też będziesz wtedy sama mogła ugotować coś pysznego, położyć siano pod obrus! :D . Podumaj sobie o tym. ;) ;D .
` Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
Like I'm the only one that you'll ever love Like I'm the only one who knows your heart Only one... ; ** ;) |
|
dzisiejsza
data : 18
MAJ
miesiąc : MAJ 2012
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| wybierz miesiąc: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2012-05-19