![]() janka10 Ilość wiadomości: 111
|
Dodano: 2011-12-23 17:49:17
Hej, wszyscy miłośnicy jeździectwa! A mam nadzieję że jest was dużo. Każdemu z nas wydarzyła się w czasie jazdy jakaś historia, piękna, zabawna, a może straszna? Skoro wszyscy lubią pisać, to proszę: opiszcie ją tutaj, najlepiej w formie opowiadania. Niech inni też dowiedzą się, jaki to sport! Na końcu napiszę, które opowiadanie było najlepsze!
Niech nam obce chwalą wzory
Niemce, Szwedy, Angielczyki - Nie nauczą nas pokory Czarcie ich praktyki! Niechaj słucha się litery Kto się nie ma za człowieka, Nas za wiarę w zapał szczery Wiekuistość czeka! Rokosz J. Kaczmarskiego "Galia est omnis divisa in partes tres Quorum unam incolunt Belgae aliam Aquitani Tertiam qui ipsorum lingua Celtae nostra Gali apelantur Ave Caesar morituri te salutant! |
|
![]() medziks1 Ilość wiadomości: 244
|
Dodano: 2011-12-24 11:49:04
Nie mam czasu na opowidanie. Opowiem w skrócie. Na obozie - moim pierwszym zresztą - był zwyczaj, że za upadek stawia się chipsy. Nie spieszyło mi się do tego. Pani miała inne zamiary więc kazała mi stanąć na siodle. Najpierw kucnełam i powoli się podniosłam. Koń miał plany, a kiedy ruszył spadłam na tyłek. Panie śmiały się i mówiły : "no nareszcie"!
Team Jace
|
|
![]() oliwika Ilość wiadomości: 3
|
Dodano: 2012-04-18 17:19:15
To nie jest warte miana opowiadania.
Przyjechałam do klubu,a tam tragedia spłynęła na mnie jak grad po deszczu.Mój konik zajęty!Chcieli mnie wsadzić na bestie wcieloną-Rudą lub jeszcze gorszego Wiktora.Prowadząc Donkę na którą rzekomo byłam umówiona olśniło mnie!No tak!Pojeżdże na Donie na oklep. Było spokojnie gdy nagle...Dona uskoczyła w bok i bryknęła.Leżałam jak długa i chwilę zapmniałam po co tu jestem.A dziś mówię sobie;"ale siara!No i jeszcze czekoladę stawiam!!".;) oliwika
Jestem amazonką.Kocham konie i jazdę konną ,jeżdżę w małym ośrodku jeździeckim.
Lubię też;taniec,pływanie i grę na gitarze klasycznej. "Życie jest jak koń Wciąż biegnie przed siebie..."(fragment mojego wierszu). "....a drogę wstazuje swym pierzystym,białym i lśniącym rogiem..."(również mój). |
|
|
MissySippy
Ilość wiadomości: 150
|
Dodano: 2012-05-08 21:24:57
Kocham konie! Na obozie przez całe dwa tygodnie na nich jeździłam i było przeextra .
|
|
dzisiejsza
data : 18
MAJ
miesiąc : MAJ 2012
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| wybierz miesiąc: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|