![]() JulkaKulka Ilość wiadomości: 1
|
Dodano: 2012-02-10 14:47:54
Mam problem. Starsznie bym chciała mieć chłopaka, ale jestem okropnie nieśmiała. Boję się, że dostanę kosza albo on już ma dziewczynę. Co robić ?
All I ever wanted
All I ever needed Is here in my arms Words are very unnecessary They can only do the harm |
|
![]() Tofik Ilość wiadomości: 172
|
Dodano: 2012-02-11 11:38:51
A ile masz lat ?
|
|
![]() agacior Ilość wiadomości: 74
|
Dodano: 2012-02-12 12:29:28
NIC NA SIŁĘ. Pamiętaj o tym, bo szukanie na siłę najczęściej nie przynosi dobrych rezultatów. Ale rozumiem Cię. Chyba każda nastolatka miała silną potrzebę mieć chłopaka. Rozglądaj się za fajnymi chłopakami (wśród kolegów z klasy, ze szkoły i z okolicy). Na początku staraj się z nimi zakolegować, może nawet zaprzyjaźnić, nie wstydź się. Traktuj ich jak kolegów, a nie od razu przyszłych chłopaków. Może z którymś zaiskrzy... Głowa do góry :)
|
|
![]() JulkaKulka Ilość wiadomości: 1
|
Dodano: 2012-02-12 18:46:19
14 lat
All I ever wanted
All I ever needed Is here in my arms Words are very unnecessary They can only do the harm |
|
![]() Hello_Klaudusia97 Ilość wiadomości: 215
|
Dodano: 2012-02-13 15:36:44
A po co Ci chłopak?
Dlaczego chcesz go mieć? Np. aby móc się o kogoś troszczyć? Troszczyć się można o zwierzęta, dzieci. Idź, pomóc w schronisku, poczytaj dzieciom w przedszkolu. Wiele dziewczyn szuka chłopaka, po to, aby mieć z kim spędzić Walentynki (co moim zdaniem jest niedojrzała). Można je spędzić również z przyjaciółkami. Jesteś zakochana? Jeśli nie, to po oc szukać na siłę. A chodzenie bez miłości nie ma sensu. Będziesz miała jeszcze czas na chłopaków, na razie jesteś jeszcze dzieckiem, przed Tobą całe życie.
Przyjacielska, rozmowna, śmiała, odważna, indywidualistka, w poczuciem humoru, wyrozumiała, rzadko mająca wyczucie chwili.
|
|
![]() Tofik Ilość wiadomości: 172
|
Dodano: 2012-02-13 18:24:18
Nic na siłę , przyjdzie czas .
|
|
![]() Estella Ilość wiadomości: 95
|
Dodano: 2012-02-13 23:13:21
Uwierz, że to będzie miało sens tylko, gdy się zakochasz. Prezechodziłam przez to, więc Cię rozumiem. Poczekaj aż się zakochasz, wtedy pogadamy :)
Płomień.
Żyje doskonale, bo krótko |
|
|
Ilość wiadomości:
|
Dodano: 2012-04-06 10:13:24
Chcesz mieć chłopaka? Mówisz,że masz 14 lat. Ja myślę, że to jednak trochę za wcześnie. Ciesz się życiem i wolnością. Właściwie to nie wiem dlaczego chcesz mieć chłopaka. Po to, zeby mieć kogoś bliskiego. Czy też kogoś z kim mozna spędzać wolny czas. A masz jakiegoś dobrego kolegę, kumpla? Prawdą jest, że wiele miłości rodzi się z przyjaźni. Może warto pielęgnować więzi z osobą którą już dobrze znasz? W każdym razie na wszystko przyjdzie czas i zakończę mądrością ludową: Każda potwora znajdzie swego amatora. Na pewno ktoś gdzieś na ciebie czeka. Może dopiero go poznasz. Ciesz się tym co masz i nie spiesz się. I jeszcze jedno: 14-latkowie przeważnie, podkreślam przeważnie nie są gotowi na wielką miłość którą sobie wymarzyli. Ja przynajmniej nie znam takiej pary; a chodzenie ze soba w tym wieku polega głównie na pokazaniu: Patrzcie wszyscy mam chłopaka/dziewczynę.
|
|
![]() wiolka12341 Ilość wiadomości: 150
|
Dodano: 2012-04-10 18:18:29
Według mnie miłości na siłę nie znajdziesz. Pewnie znasz takie powiedzenie `Miłość nadchodzi z nienacka` czy jakoś tak?
Ja dokładnie się z nim zgadzam. Napewno poznasz jakiegoś fajnego chłopaka wtedy, gdy nie będziesz się tego spodziewać. Ja osobiście mam 15 lat i nie mam chłopaka. Jakoś na razie nie czuję aby był mi potrzebn. Po co mi on? chcę mieć chłopaka wtedy kiedy spotkam tego do którego coś poczuję. Narazie chciałabym mieć przyjaciól wśród chłopców.
Nie bój się, nie lękaj! Wypłyń na głębię!
*** Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi. Jan Paweł II |
|
![]() janka10 Ilość wiadomości: 111
|
Dodano: 2012-04-11 09:00:12
E, po co sią śpieszyć. owszem, fajnie sobie pogadać z jakimś chłopakiem, powygłupiać się, ale związek to tylko ograniczenie wolności i klopot. moja koleżanka ciągle ma chłopaka, i mowię wam, trudno z nią wytrzymać. Daj spokój chłopakom, zajmij się swoją pasją! I tak kiedys jakiś przyjdzie. PS zapytaj mamę, kiedy miała pierwszego chłopaka. Często córki są pod tym względem podobne do matek. Dlatego ja jestem spokojna: mam czas do studii.
Niech nam obce chwalą wzory
Niemce, Szwedy, Angielczyki - Nie nauczą nas pokory Czarcie ich praktyki! Niechaj słucha się litery Kto się nie ma za człowieka, Nas za wiarę w zapał szczery Wiekuistość czeka! Rokosz J. Kaczmarskiego "Galia est omnis divisa in partes tres Quorum unam incolunt Belgae aliam Aquitani Tertiam qui ipsorum lingua Celtae nostra Gali apelantur Ave Caesar morituri te salutant! |
|
dzisiejsza
data : 18
MAJ
miesiąc : MAJ 2012
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| wybierz miesiąc: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2012-05-19