![]() Zzakrecona Ilość wiadomości: 53
|
Dodano: 2011-07-02 15:51:30
Hej...
Jak wspominacie swój pierwszy okres?
Miłość.? Nie, dzięki wolę puzzle...
|
|
![]() kakusia Ilość wiadomości: 101
|
Dodano: 2011-07-02 17:12:23
Cóż...niezbyt miło. Wracałam z wakacji z rodzicami i z bratem i bardzo mnie brzuch bolał. W domu już się zaczęło. Na samym początku używałam tylko chusteczek, bo nie był zbyt obfity. Później, chyba za drugim razem mama zauważyła i już wszystko normlanie. To było w 2009r. A w tamtym roku pierwszy raz pojechaliśmy nad jezioro i chcąc nie chcąc w drugi dzień dostałam okres. Tragedia! Nie mogłam wcale pływać, a ja to kocham! Bo chodziliśmy z bratem na naukę pływania i wtedy pierwszy raz miałam tacie pokazać, jak mi to wychodzi. I nie mogłam. : ( A bratu to niezadobrze szło i później było tylko wyzywanie, że pieniądze poszły w błoto. :< No i jeszcze w tym roku z moją i z drugą szkołą pojechaliśmy nad morze. Także okres. I na dodatek spałam w jednym łóżku z córką wychowawczyni... masakra. :(( Ja to mam taki na maxa pechowy! :[
Karolina, wysoka, czasem lekkomyślna, gimnazjalistka, uwielbiająca czytać ("Miętowa Seria", "Klasa Pani Czajki", "LO-teria", "Biała jak mleko, czerwona jak krew" - szczególnie), chcąca zostać psychologiem.
`.I na tej z wielu dróg Po co ci para nóg I tak dotrzesz na pewno do końca Niepotrzebny ci wzrok Żeby wyczuć swój krok I nie musisz wciąż radzić się słońca.` (J. Kaczmarski "Epitafium dla Boba Dylana") |
|
![]() karioka14 Ilość wiadomości: 910
|
Dodano: 2011-07-03 13:58:42
A ja dostałam akurat jak szłam do kościoła i mamy nie było w domu ;d. więc poszłam, a po kościele mi wszystko poradziła ;d.
,,Życie trzeba przeżyć godnie, bo jest tylko jedno"
ks. Jerzy Popiełuszko Mamy wypowiadać prawdę, gdy inni milczą. Wyrażać miłość i szacunek, gdy inni sieją nienawiść. Zamilknąć, gdy inni mówią. Modlić się, gdy inni przeklinają. Pomóc, gdy inni nie chcą tego czynić. Przebaczyć, gdy inni nie potrafią. Cieszyć się życiem, gdy inni je lekceważą. http://wiaralaczynasmiedzysoba.bloog.pl |
|
![]() _joasia_r Ilość wiadomości: 62
|
Dodano: 2011-07-04 10:40:49
Swój pierwszy okres dostałam jakieś 6 miesięcy temu. No i standard ból brzucha, drażliwość i w ogóle :P
No i mam pytanko do doświadczonych ;) Mam już 15 lat (III gim) i miałam dwa razy miesiączke, a potem nic. Nie wiem czy tak powinno być, bo minęło pół roku od pierwszej.
Serce w Paryżu :))
Styl to pewność siebie! |
|
![]() karioka14 Ilość wiadomości: 910
|
Dodano: 2011-07-04 13:22:49
Swój pierwszy okres dostałam jakieś 6 miesięcy temu. No i standard ból brzucha, drażliwość i w ogóle :P myślę ze to normalne ; ).
,,Życie trzeba przeżyć godnie, bo jest tylko jedno"
ks. Jerzy Popiełuszko Mamy wypowiadać prawdę, gdy inni milczą. Wyrażać miłość i szacunek, gdy inni sieją nienawiść. Zamilknąć, gdy inni mówią. Modlić się, gdy inni przeklinają. Pomóc, gdy inni nie chcą tego czynić. Przebaczyć, gdy inni nie potrafią. Cieszyć się życiem, gdy inni je lekceważą. http://wiaralaczynasmiedzysoba.bloog.pl |
|
![]() Zzakrecona Ilość wiadomości: 53
|
Dodano: 2011-07-26 17:41:30
Ja dostała w domu, mamy nie było, powiedziałam jej dopiero jak byłyśmy same w domu, bo co chwilkę ktoś sie kręcił.... A przed okresem nie miałam zadnej dolegliwośći, tylko kilka dni wcześiej zwiększyła mnie się wydzielina śluzowa...
Miłość.? Nie, dzięki wolę puzzle...
|
|
![]() 13_nastka Ilość wiadomości: 15
|
Dodano: 2012-01-01 01:17:39
a jescze nie miałam jetem zalamana :(
może nie powinam tego ogłaszac ;( |
|
![]() romantyczna001 Ilość wiadomości: 84
|
Dodano: 2012-01-02 16:51:20
Ja pierwszy raz dostałam w lutym w 1 klasie gim. potem następny dostałam dopiero w maju. Mama powiedziała, że to całkiem normalne. Teraz jestem w 2 klasie gim i juz w miare regularnie miesiączkuję.
a miesiączkę wspominam , a tak w sumie to jej nie wspominam. To były całkiem zwykłe dni . Miałam bardzo małe upławy . |
|
|
MissySippy
Ilość wiadomości: 150
|
Dodano: 2012-01-21 12:52:47
Ja miałam 10 lat i po prostu zauważyłam, że krwawie. Trochę bólu brzucha, pięć dni Alwaysów i potem już normalnie przez miesiąc normalnie i znowu ...
|
|
![]() agacior Ilość wiadomości: 74
|
Dodano: 2012-02-09 20:30:36
teraz jestem w drugiej gim, a pierwszy okres dostałam w wakacje między 6 klasą/ 1 gim. jechałam wtedy na obóz o nazwie "tatrzańskie PARKI WODNE" także trochę miałam pecha. na szczęśćie pierwszy nie był obfity i mogłam się kąpać ;d
|
|
|
1 | 2
|
||
|
dzisiejsza
data : 18
MAJ
miesiąc : MAJ 2012
|