Logowanie

Login
Hasło
Jeśli jeszcze nie posiadasz
Swojego konta zarejestruj się

Forum

AutorWiadomość

Tofik
Ilość wiadomości: 172
Dodano: 2011-05-22 18:37:54
 To oczywiste,że pomaga Bóg , a nie jakieś głupie amulety .

Kicia96
Ilość wiadomości: 298
Dodano: 2011-05-22 19:33:49
Zgadzam się z madziarą3. Muzyki se możesz słuchać jakiej chcesz i nikt ci nie ma prawa tego zabronić (no chyba, że w tej muzyce są treści przekazujące zło, wtedy mogą ci mówić, żebyś tego nie słuchała, ale nie zmuszać - Bóg obdarzył nas wolną wolą). I to nie księża wymyślili, żeby nie nosić amuletów, tylko to jest pierwsze przykazanie. Noszenie amuletów jest grzechem bałwochwalstwa. Jak ci się nie podobają zasady Kościoła - nie musisz w Nim być.
Mamy wypowiadać prawdę, gdy inni milczą. Wyrażać miłość i szacunek, gdy inni sieją nienawiść. Zamilknąć, gdy inni mówią. Modlić się, gdy inni przeklinają. Pomóc, gdy inni nie chcą tego czynić. Przebaczyć, gdy inni nie potrafią. Cieszyć się życiem, gdy inni je lekceważą.
Ks. Jerzy Popiełuszko

Inna - taka właśnie jestem. Szara myszka a jednocześnie mocna osobowość. Dla przyjaciół niezwykła, dla innych pospolita. Wiatr w koronach drzew i niezgłębiona otchłań oceanu. Owiana nimbem tajemniczości. Zakochana w Bogu. Realistka z konkretnym planem na życie, ale niepozbawiona marzeń. Jednym słowem można ją zranić, na jej przebaczenie trzeba trochę poczekać. Trzeba ją dobrze poznać, żeby wydawać o niej osądy. Jak Media Markt - nie dla idiotów ;)

Przyjaciele na ogół pomagają żyć i przeszkadzają pracować. Tadeusz Kotarbiński

skopioVana
Ilość wiadomości: 422
Dodano: 2011-05-22 20:36:33
Według mnie religia katolicka to przesada :/
Ja uważam, że wszystko zależy od naszego nastawienia. Kościół nie popiera Harry'ego Pottera( nie popiera to za łagodne słowo) bo jest tam o czarach i bla, bla. Ale wszystko zależy od naszej psychiki. Jak nie będziemy się z tym utożsamiać to nic się nie stanie... Ale to nie jest tak, że kurczę, tam na stronie 666 jest jakaś czarna magia czy co... A tak właśnie inni to odbierają. Harry Potter to tylko przykład takiego ,,okultyzmu" 
,, Strach przed imieniem wzmaga strach przed samą rzeczą"

Ziemia zmarzięta
krok wędrowców pęta
nie zobaczą drogi końca
ani księżyca ,ani słońca.

-Władca Pierścieni

http://samozniszczenie.blogspot.com/

Mój blog z Historią o Aniele.
http://is-it-an-angel.blogspot.com/

Wampira13
Ilość wiadomości: 59
Dodano: 2011-05-27 21:01:01
Według mnie kóściół wtrąca się do prawie wszystkiego co nas dotyczy w życiu np.: jak ostatnio czytałam rachunek sumienia dla dorosłych to piszetam że niewolno się całować a potem czemu się tego nie robiło(jeśli ma się męża) tak naprawde muwiąc mimo że moja wiara jest głęboka to itak pamiętami nigdy nie zapomie tego że to kościół wydałwyrok na mądre kobiety torturując je bo niby były czarownicami:( . A dotego słucham metalu chetnie chodze wręcz ciągle na czarno ubrana. Ate dziewczyny które mówią że kosciół nic nie zabrania niech lepiej się dobrze zastanowią:)

karioka14
Ilość wiadomości: 910
Dodano: 2011-05-28 12:59:28
Według mnie kóściół wtrąca się do prawie wszystkiego co nas dotyczy w życiu np.: jak ostatnio czytałam rachunek sumienia dla dorosłych to piszetam że niewolno się całować a potem czemu się tego nie robiło(jeśli ma się męża) tak naprawde muwiąc mimo że moja wiara jest głęboka to itak pamiętami nigdy nie zapomie tego że to kościół wydałwyrok na mądre kobiety torturując je bo niby były czarownicami:( . A dotego słucham me<x>talu chetnie chodze wręcz ciągle na czarno ubrana. Ate dziewczyny które mówią że kosciół nic nie zabrania niech lepiej się dobrze zastanowią:)

ej ale kto ci tu mówi że Kościół nic nie zabrania?. Owszem, zabrania złego. a co do tych czarownic... Słuchaj to było w średniowieczu no i ludzie hmm.. nie byli raczej oświeceni.. 
I Tobie nikt nikt nie kaze należeć do Kościoła Katolickiego. Jeśli jest się katoliczką, to się nie patrzy na to, że Kościół zakazuje tego czy tamtego, tylko się tych rzeczy przestrzega. Bo Kościół jest jednością. A my mamy tą wygodność, że mozemy wierzyc, wyznawać wiarę swobodnie. a np. W Chinach nie mogą, choćby bardzo chcieli tych zasad przestrzegać. ;)
A przecież Jezus przebaczał , i Kościół też przebacza . Jeżeli wszyscy pamiętacie, Pan wybaczył jawnogrzesznicy. I Jezus jest głową Kościoła, więc jak Kościół może mieć inne zdanie?. A że czasami wysłannicy Kościoła, księża popełniają błędy, lub po prostu źle wykonują swe zadanie, to nie znaczy że cały Kościół jest zły.
pzdr ;*
,,Życie trzeba przeżyć godnie, bo jest tylko jedno"
ks. Jerzy Popiełuszko

Mamy wypowiadać prawdę, gdy inni milczą. Wyrażać miłość i szacunek, gdy inni sieją nienawiść. Zamilknąć, gdy inni mówią. Modlić się, gdy inni przeklinają. Pomóc, gdy inni nie chcą tego czynić. Przebaczyć, gdy inni nie potrafią. Cieszyć się życiem, gdy inni je lekceważą.

http://wiaralaczynasmiedzysoba.bloog.pl

IdaTrue
Ilość wiadomości: 24
Dodano: 2011-07-06 22:50:09
I Tobie nikt nikt nie kaze należeć do Kościoła Katolickiego. Jeśli jest się katoliczką, to się nie patrzy na to, że Kościół zakazuje tego czy tamtego, tylko się tych rzeczy przestrzega. Bo Kościół jest jednością.

Nie zgadzam sie! Każdy powinien wyrażać to co myśli!A KK zakazuje wielu rzeczy, które nie powinny być zakazane. I owych przestrzegać nie będę. Jestem katoliczką, ale KK w wielu sprawach nie ma racji.
Szalona;)

delfin
Ilość wiadomości: 195
Dodano: 2011-08-01 21:30:39
 Ja z gadzamsię z Kariotką. Osobiście ksiądz z mojej parafii słucha rocka, i jest rardzo zabawny. Ja  nie noszę amuletów, bo nie mają one dla mnie znaczenia. Bronią przed złem jest na pewno różaniec, który zawsze mam przy sobie, na ręce. Kościół nie zabrania wielu rzeczy. On po prostu nie chce, abyśmy ulegali wszystkim, co zupełnie nowe, żebyśmy nie wierzyli w coś, czego nie ma. A co do horoskopów, to też je czytam, ale dla zabawy. One nic nie dają:) :) :)
" Różnica między człowiekiem a aniołem jest prosta. Anioł jest głównie w środku, a człowiek głównie z wierzchu"

zlodziej_pioruna
Ilość wiadomości: 21
Dodano: 2011-08-04 23:19:27
 Jedna z dziewczyn wspomniała coś o ZHR. Znam właśnie wielu harcerzy którzy słuchają metalu, punka rocka czy innych. Wiadomo, że dla harcerzniejszy jest 'Bóg  Honor i Ojczyna'. Nie widze w tym nic złego, każdy słucha i robi to co mu się podoba. Otrzymaliśmy prawo wyboru i wolność - w miare naszych możliwości..
Fajnie że wierzysz w Boga , ja też, ale religia chrześcijańska to jedna z najpiękniejszych religi na świecie. Cieszmy się że u nas nie obowiązuje Dżihad. Nasza religia mówi że mamy się wszyscy miłować, a to że jakiś ksiądz sobie wymyślił że muzyka metalowa to czyste zło to jego zdanie. Od początku Bóg nam wyznaczył zasady jakimi się mamy kierować i jakie mamy przestrzegać, nie jest ich dużo ale są. A to co ludzie wymyślają sobie teraz to na to już Bóg nie ma wpływu i nie mamy obowiązku ich słuchać. Po to mamy sumienie żeby wiedzieć co dobre a co złe..
Kocham życie, ale mam go czasem dość...

wulgarna98
Ilość wiadomości: 3
Dodano: 2011-12-31 17:05:02
 Ja nie chodzę do Kościoła i nie chcę obrażać Katoliczek.Uważam,że nie potrzebnie tak mówią. To człowiek decyduje czego słucha,co nosi,co o czym myśli. I Kościół nie powinien się w coś takiego mieszać i wmawiać,że wszystko jest złe.
Jestem,jaka jestem:)

Mysia_xD
Ilość wiadomości: 142
Dodano: 2012-01-31 22:37:00
Ja również słucham metalu, a jestem wierząca. ;)
Myśle, że Bóg nie zwraca uwagi na muzyke której słuchamy, tylko na nas samych.
W piosenkach, których słucham jest dużo nienawiści do ludzi, żalu, złości itp. i mimo, że sama się z tym utorsamiam nie mam wyrzutów, gdy idę w niedziele do kościoła.
A co do horoskopów to nie mam pojęcia. Nie czytam ich za często więc nie będe się wypowiadac na ten temat.

1 | 2 

Kolejny numer

Kolejny numer

lipcowa "13" już 15 czerwca!

Nie przegap!!!

więcej

Facebook

Kalendarium

dzisiejsza
data :
18
MAJ