Logowanie

Login
Hasło
Jeśli jeszcze nie posiadasz
Swojego konta zarejestruj się

Forum

AutorWiadomość

blackangel_1995
Ilość wiadomości: 54
Dodano: 2011-05-21 10:02:07
 cześć. ostatnio zauważyłam, że kociół katolicki prawie wszystko uznaje za satanistyczne : O muzyka metalowa, horoskopy, różne znaki i amulety, typu krzyż anch, czy nawet biały pentargam (nie, nie mówie o czarnym, bo wiem, że jest on satanistyczny) wszystko satanistyczne  i "złe" oO co o tym sądzicie ? też wam się wydaje, że kościół powoli zakazuje wszyskiego ? i prosze zagorzałe katoliczki, żeby sie nie wypowiadały, bo i tak bedą bronić swojej wiary i wywołają kłótnie. ja chce tylko poznać wasze zdanie na ten temat : ) + sama jestem katoliczką (metalu słucham, amulety mam, horoskopy czytam, wierze w rzeczy paranormalne), ale serio zaczyna mnie takie zachowanie duchownych wkurzać : ) 
Na na na na na na na na na na na na na na na na na na na na na : )

madziara3
Ilość wiadomości: 37
Dodano: 2011-05-21 15:54:25
  i prosze zagorzałe katoliczki, żeby sie nie wypowiadały, bo i tak bedą bronić swojej wiary i wywołają kłótnie. ja chce tylko poznać wasze zdanie na ten temat : ) 

Chcesz poznać cudze opinie czy zbierać głosy poparcia ew. założyć kółko wzajemnej adoracji? :P

Ada99
Ilość wiadomości: 107
Dodano: 2011-05-21 16:35:34
Tak, też tak uważam. Kościół .. uważam, że to jest wymyślone. Nic złego nie ma w amuletach czy horoskopach. Księża wymyslaja rozne rzeczy..
od zawsze w religii byly kłotnie...
najważniejsze to wierzyć w Boga !: )
Mamy wypowiadać prawdę, gdy inni milczą. Wyrażać miłość i szacunek, gdy inni sieją nienawiść. Zamilknąć, gdy inni mówią. Modlić się, gdy inni przeklinają. Pomóc, gdy inni nie chcą tego czynić. Przebaczyć, gdy inni nie potrafią. Cieszyć się życiem, gdy inni je lekceważą.

http://zagubionawmyslach13.blog.onet.pl/

zapraszam : )

http://www.formspring.me/Lorry1313

blackangel_1995
Dodano: 2011-05-21 20:18:54
  i prosze zagorzałe katoliczki, żeby sie nie wypowiadały, bo i tak bedą bronić swojej wiary i wywołają kłótnie. ja chce tylko poznać wasze zdanie na ten temat : ) 

Chcesz poznać cudze opinie czy zbierać głosy poparcia ew. założyć kółko wzajemnej adoracji? :P

chce poznać opinie innych użytkowniczek. napisałam tak, bo wiem, że osoby, które są strasznie religijne będą sie wykłócać, że kościół nic nie zakazuje i amulety, horoskopy są złe czy coś w ten deseń. a nie wszyscy muszą powiedzmy "codziennie chodzić do kościoła" i tych osób chce poznać zdanie na ten temat.  

Mishia
Ilość wiadomości: 4
Dodano: 2011-05-21 22:51:00
 Ja też się zgadzam.
metalu słucham, noszę się po gotycku, ankh nosiłam (zgubiłam), biały pentagram mam na szyi akurat w tym momencie, a równocześnie jestem głęboko wierząca.
Wydaje mi się, ze Kosciół robi wiele rzeczy po swojemu. Widziałyscie to kazanie?
http://www.youtube.com/watch?v=7MV6Rh3yEJA
O_o

blackangel_1995
Dodano: 2011-05-22 08:33:40
 a równocześnie jestem głęboko wierząca. 

u mnie np. "wyznają" że jeśli jest sie wierzącym to trzeba co niedziele do kościoła chodzić, nie ubierać sie na czarno, nie słuchać metalu, nie zamykać sie w sobie i, jak to ksiądz nam na lekcji mówił, nie nosić satanistycznych znaków xd 
ale obserwując ludzi w moim środowisku (pare osób słucha metalu) to stwierdzam, że ci co słuchają tej muzyki mają więcej do powiedzenia na każdy temat, no po prostu sie znają na wielu rzeczach i mają mase zainteresowań : ) a osoby (nie wiem czy nie 3/4 mojej klasy w sumie) słucha disco-polo i w głowie im imprezy na tych wiejskich dyskotekach, chłopaki i "jak sie ubrać, żeby zdobyć chłopaka" oO 

madziara3
Dodano: 2011-05-22 13:01:32
u mnie np. "wyznają" że jeśli jest sie wierzącym to trzeba co niedziele do kościoła chodzić, nie ubierać sie na czarno, nie słuchać metalu, nie zamykać sie w sobie i, jak to ksiądz nam na lekcji mówił, nie nosić satanistycznych znaków xd 

Osoba wierząca powinna się doskonalić, jedną z form samodoskonalenia jest przyjęcie na siebie pewnych obowiązków :) M.in. chodzenia co niedzielę do kościoła. To może być przyjemne, jeśli znajdziesz parafię, w której odbywają się dobrze prowadzone msze św. dla młodzieży. Polecam msze u dominikanów.

Co do metalu - w USA istnieje sporo metalowych kapel chrześcijańskich :)

I dosyć oczywiste wydaje mi się nienoszenie znaków satanistycznych, jeśli świadomie należysz do KK. Chrześcijanin noszący znaki satanistyczne to jak pacyfista obnoszący się ze sfastyką :P

madziara3
Dodano: 2011-05-22 13:02:28
najważniejsze to wierzyć w Boga !: )

Jeśli nie odpowiadają Ci zasady KK, możesz wierzyć bez należenia do KK :P

madziara3
Dodano: 2011-05-22 13:05:00
chce poznać opinie innych użytkowniczek. napisałam tak, bo wiem, że osoby, które są strasznie religijne będą sie wykłócać, że kościół nic nie zakazuje 

Bzdura. W KK obowiązują określone zasady. Nie odpowiadają Ci, trudno, ale jeśli nie chcesz ich przestrzegać, wykluczasz się ze wspólnoty. Jeśli należysz do ZHR to też musisz przestrzegać pewnych zasad. Nie pasuje - trudno, do widzenia :)

karioka14
Ilość wiadomości: 910
Dodano: 2011-05-22 14:44:19
cóż... pewnie mogłaś mieć na myśli mnie, abym się nie wypowiadała także. 
to nie ma znaczenia jakiej muzyki słuchasz , i nie wiem czemu robisz taki problem. słuchasz sobie metalu, słuchaj. Słuchasz rapu, hip-hopu , reggae - wszystko jedno. Myślisz że Bóg Cię będzie sądził w Dniu Ostatecznym z tego jakiej muzyki słuchałaś?. Oczywiście, że nie. I niczego tu nie bronię.  jeszcze jedno: co niedziele chodzić do kościoła, to obowiązek Chrześcijan, a nie wymysł księży. Chodzisz do kościoła (jeśli chodzisz) dla księdza?. W mojej parafii mam fajnego księdza. Oczywiście prawie cała szkoła tak nie uważa, ale jego trzeba  poznać. Nieraz z nim rozmawiałam i myślę że jest w miarę spoko. :). A co do amuletów... jest różnica, czy nosisz, bo Ci się tak podoba, czy nosisz je, bo myślisz, że Cię uchronią od złego? Że mając na szyi amulet nic Ci się nie stanie? Ja czuję se tak mając na palcu różaniec a na szyi krzyżyk. Jednak wszystko zależy od Bożej woli, a nie od tego czy w poniedziałek będziesz miała amulet czy go zapomnisz. ;p. bzdury. 
,,Życie trzeba przeżyć godnie, bo jest tylko jedno"
ks. Jerzy Popiełuszko

Mamy wypowiadać prawdę, gdy inni milczą. Wyrażać miłość i szacunek, gdy inni sieją nienawiść. Zamilknąć, gdy inni mówią. Modlić się, gdy inni przeklinają. Pomóc, gdy inni nie chcą tego czynić. Przebaczyć, gdy inni nie potrafią. Cieszyć się życiem, gdy inni je lekceważą.

http://wiaralaczynasmiedzysoba.bloog.pl

1 | 2    

Kolejny numer

Kolejny numer

lipcowa "13" już 15 czerwca!

Nie przegap!!!

więcej

Facebook

Kalendarium

dzisiejsza
data :
18