![]() nataliXa Ilość wiadomości: 63
|
Dodano: 2010-02-23 19:09:36
dramat, nie wyobrażam sobie czegoś takiego to koszmar ... jak przyjdzie wiosna to jak któtką bluzke załozyc ? blizny na cala reke !!! jak najszybciej szukajcie pomocy !!! trzymam kciuki ;*
Szkoła albo zdrowie - wybór należy do ciebie ;-)
|
|
![]() Optymistka Ilość wiadomości: 102
|
Dodano: 2010-02-27 17:01:10
Osobiście tego nie robiłam i nigdy nie zrobię. Ale moja koleżanka miła całe ręcę w bliznach. Serce jej się zagoiło i blizny również ;)
Ty nie wierz w to co mówi języków sto
Miłość pokona nawet największe zło |
|
![]() rysiaa. Ilość wiadomości: 14
|
Dodano: 2010-03-12 20:49:51
hej... rozumiem jeśli ktoś ma poważne problemy, ale wkurza mnie jak ludzie przejmują się takimi błachostkami i wtedy się tną i wgl. na świecie jest tyle zła...problemów... ja w podstawówce miałam naj średnią w szkole i wgl byłam naj... we wszystkim prawie brałąm udział, każdy mnie znał, wygrałąm wybory na przewodniczącą noo i wgl zwwsze uważano mnie za taką super i tak tez się czułam, inaczej mnie chłopcy traktowali, nie jak inne dziewczny, co je wyzywali i byli tacy jacy już są hehe chamscy i wgl. ( oczywiście nie wszyscy ale zazwyczaj tak jest z chlopakami w tym wieku) a mnie traktowali tak inaczej, bo to ja z nimi trzymałam i wgl, nauczyciele też byli mili..noo i ogólnie mówiąc to byłam tam b.popularna itp. nie wykluczam że nie miałam wrogów, boo miałąm... teraz w gim. jest inaczej, dobija mnie ta nagła zmiana stanowiska, nie czuję tej mojej meeega pewności siebie, czuję że jestem nikim, taka jak wszyscy, a nigdy nie byłam taka. olewam szkołę... oceny i to wszystko... a to wszystko dlatego że wiem że są na świecie ważniejsze sprawy niż szkołą i dlatego się nią nie przejmuje... rozpisałam się trochę ale chciałąm was choć trochę wprowadzić w moją sytuację. ok, wracamy do tematu. teraz jest inaczej, wcześniej wiedziałam co chcę w życiu robić, miałąm ten cel... to byłoo dla mnie najważniejsze-zostać aktorką... po to się uczyłam... to mnie motywowało... dlatego miałąm takie a nie inne wyniki i wgl. teraz już tego nie czuje.. nie czuje że może mi się to udać... a przecież wierzyłam tak bardzo w siebie.. problemem jest że nie mam przyjaciół i nigdy nie miałam.. ciężka sprawa z tym... nie mam komu się wygadać kiedy jest źle... nie mam komu opowiedzieć czegoś co jest dla mnie ważne... wszyscy mnie zawiedli.. i. mam kilku wrogów, to jest strASZNE, nie daje rady, jestem prześladowana przez kilka dziewczyn z trzeceij klasy i kilka z drugiej... to okropne... i... ZACZĘŁAM SIĘ CIĄĆ! to jest straszne!!! ale musze przyznać że BYŁAM uzalezniona! pisze że BYŁAM ponieważ zapoznałam się ostatnio z takim jednym chłopakiem, ktory stał się moim kolegą... miałam wiele przeżyć z chłpakami także nie podniecam sie jak mnie on przytuli... lubię się przytulać i wtrące że nigdy się jeszcze nie całowałam ale nie spieszy mi się (14 lat) noo i z nim mi jest fajnie... i chodzi o to że WYCIĄGNĄŁ MNIE Z TEGO!!!!!!!!! dzięki niemu już tego nie robię, choć problemy zostały(rodzice, prześladowcy,brat i inne... :((( ) teraz nie wiem co będzie dalej , a Wy dziewczyny, nie tnijcie się!!!! zostają brzydkie ślady po tym i blizny... będziecie żałować, wiem że trudno jest przestać... :( musicie spróbować i naprawdę sie starać, powodzenia :*
" W mojej głowie wojna myśli niespokojnych...
Między ziemią a niebem szukamy siebie..." |
|
|
Ilość wiadomości:
|
Dodano: 2010-03-14 18:17:06
Ja sie przyznam, że probowałam, ale tylko, żeby zrobic innym na złośc. Tyle że po godzinie mój gniew przechodzil, a ja musiałam ukrywać rany przez miesiąc. Nawet teraz zostaly mi nawyki zakrywania rąk.
Ale baznadziejne jest, ae potem jak się zdenerwujesz bierzesz coś ostrego i rozpoczyna się walka ze sobą: Zrobić to czy nie? Bo tego nie da się tak łatwo wyzbyć... Pochodzę z malej miejscowości i teraz poszłam do szkoły do miasta. W pod.s cięcie się było oznaką glupoty. A tu? Odwrotnie, dziewczyny na wfie mimo ran ćwiczą w krótkich renkawkach a dorosłym wmawiają, że "kot je podrapał itp". To głupie... i przykre. |
|
![]() Olga1997 Ilość wiadomości: 2
|
Dodano: 2010-03-16 19:50:18
Według mnie cięcie się to coś głupiego no, bo potem chcesz znaleźć jakiegoś fajnego faceta z takimi szramami? Nie dzięki.
|
|
|
Lolek
Ilość wiadomości: 0
|
Dodano: 2010-03-20 16:29:56
A ja sama się ciełam :( wiem jak to jest, rozumiem osoby, które to robią...
Powoli z tegp wychodzę, ale jednak czasami jeszczę to robię ;/ |
|
![]() Mila27 Ilość wiadomości: 0
|
Dodano: 2010-03-31 15:49:39
Kiedy byłam wściekła na życie - czasami
teraz chce mi się żyć!!
Kocham cie Karol!!
|
|
|
closedchapter
Ilość wiadomości: 0
|
Dodano: 2010-04-03 19:41:19
Z tego co tutaj czytam, brzydzicie się osób, które się samookaleczają ? Może to jest obrzydliwe, ale takim osobom trzeba poamagać, a nie uciekać od tego. W wieku 13 lat ( teraz mam 14) okaleczyłam sobie ręce, celowo. Zrobiłam 3 szramy, które teraz prawie się zagoiły. Mogę powiedzieć, że ulżyło mi i to bardzo. Ale po ochłonięciu wstydziłam się tego co zrobiłam, nosiłam długie rękawy itp. Nie polecam nikomu. Teraz dorosłam, i wiem, że byłam wtedy głupia i nie wiedziałam co to życie.
|
|
![]() julianne98 Ilość wiadomości: 56
|
Dodano: 2010-04-20 19:50:00
Kiedyś moja koleżanka się cięła. Powiedziała mi o tym.
Obiecała, mi, że nigdy więcej tego nie zrobi, a kilka dni później przyłapałam ja z nożyczkami i podciągniętym rękawem. Ale jak spokojnie porozmawiałyśmy i ona mi się zwierzyła, wszystko wróciło do normy. A przynajmniej taka mam nadzieję :)
Komu.słońce.świeci,temu.gwiazd.nie.potrzeba...
|
|
![]() nielegalnablondynka Ilość wiadomości: 2
|
Dodano: 2010-05-11 15:50:45
Ja miałam taki problem. Moi rodzice się rozwiedli, mama ożeniła po raz drugi, a jej mąż darł się na mnie. Pewnego dnia zaczął mi wmawiać jaka to ja jestem okropna i wogóle. Poszłam do łazienki i okaleczyłam sobie ręce. Nikt tego nie widział... Przestałam to robic, bo zdałam sobie sprawę, że to nie jest dobre rozwiązanie. Porozmawiałam z mamą i teraz wszystko jest ok.
Po jakimś czasie moja koleżanka zaczęła się ciąć. Ale nie dlatego, że ma problemy, to takie cięcie dla mody. Ona ma siostrę i ona tez się tnie. Nosiła igłe do szkoły i cięła się gdy nikt tego nie widział. W końcu zawiadomiłyśmy nauczyciela, a wtedy ona przestała. |
|
|
dzisiejsza
data : 18
MAJ
miesiąc : MAJ 2012
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| wybierz miesiąc: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|