![]() SarCia Ilość wiadomości: 219
|
Dodano: 2010-12-26 00:04:23
Mi się całokształt, jako pomysł, podoba - jest oryginalne i na swój sposób wstrząsające, ale... No właśnie, tu pojawia się to ,,ale". Moim zdaniem niezgodne z tematem. Nie widzę jakoś szalonego love story w sprawozdaniu z wycieczki po cmentarzu. Nie widzę tutaj także żadnej pierwszej miłości - nie zostało to podkreślone w tekście, z kontekstu również wywnioskować się tego nie ta, więc tylko ta tematyka skłania mnie ku gdybaniu, że może jednak, a nuż... Mogłaś bardziej zagłębić się w uczucia tej kobiety. Jedyne, co dostrzegłam ja to kilka wspomnień zakończonych tekstem rodem z reklamy Rafaello.
Jakkolwiek by nie było i jakkolwiek widzę tu parę niedociągnięć (ale widzę je nawet u Szekspira ;)), to gratuluję pomysłu. Opowiadanie nie w moim guście, ale ładne niewątpliwie jest. Coś mnie w nim urzekło, coś, co pozwoliło mi pomyśleć, że na nagrodę zasłużyłaś, nawet pomimo tych wszystkich błędów. Za to należą Ci się brawa. Gratuluję wygranej!
Byłoby głupotą złościć się na świat. On i tak nic sobie z tego nie robi.
~Marek Aureliusz W owym czasie zapytała go, czy to prawda, że miłość, jak mówiły piosenki, może wszystko. - Prawda - odpowiedział jej - ale dobrze zrobisz, jeśli nie będziesz w to wierzyć. ~Gabriel García Márquez On kochał muzykę klasyczną, malarstwo, arcydzieła literatury... No cóż, nikt nie jest doskonały. ~Brigitte Bardot Zapraszam na za-tafla-szkla.bloog.pl :) |
|
![]() eveline13 Ilość wiadomości: 11
|
Dodano: 2010-12-30 20:06:09
To wszystko zaczeło się w przedszkoluuuu.... Wiem co sobie myślici ,,Owariatka mysli że iłość można poznać już w przedszkolu też bym tak pewnie myślała ale jednak miłość jest nie przewidywalna i może się zdażyć w każdej chwili ''. Póżniej była 1,2,3 klasa i się nie widzieli śmy ale takie dziwne uczucie mnie ogarneło że nie da się go opisać...TĘSKNIŁAM za kimś kto mnie zapomniał..Gdzie sęs gdzie logika.Więc w 4 klasie podstawówki się przepisalam do tej szkoły gdzie in chodził nawet do tej samej klasy zaprzepasciłam dla niego moja sławę i popularność w dawnej szkole ale czego się nie robi dla miłości... PRZEZ CAŁĄ 4 KLASĘ MARZYŁAM O TYM BY MNIE ZAAUWAŻYŁ ROBIŁAM WSZYSTKO TO CIO ON LUBIŁ I TO CO MOGŁA NIM WZBUDZAĆ SYMPATJĘ ALE ON NADAL MNUIE NIE ZAUWAŻAŁ!!! Wkońcu nadszedł czas...! W połowie 5 klasy zapytał się mnie czy chciałabym z nim chodzić. Oczywiście odpowiedziałam TAK bo przeciesz o tym mażyłam... Miesiącpóżniej zerwał ze mną dla innej i powiedział że ja się żądziłam zabardzo a on był aniłem tylko tyle że mnie zdradzał... Po tym przestał się domnie odzywać nie zwracał na mnie uwagi... A ja go nadal kocham i będe kiochać ale niestety bez odwzajemnienia. Teraz jestem w 6 klasie i nadal sie do siebie nie odaywamy ostatkio dowiedziałam się że moja przyjaciółka się w nim bója i mnie zdołowało totalnie.Po co mam zyć skoro moje zycie się wali a jak się nie wali to jest bez na dziej ne... NIENAWIDZE SIEBIE ZA TO ŻE POWIEDZIAŁAM tak. Łatwiej by bło o nim zapomnieć gdyby nie cjodził ze mną do klasy i szkoły. PO doświadczeniach życiowych NIE POPIERAM CHODZENIA Z CHŁOPAKIEM Z KLASY...:(
jestem troche pulchna koleżanki mi mowia że jestem chuda ale ja uważam że jestem gruba co mam robić...bardzo bym chciała schudnąc ale nie potrafię....już prubowałam różnych diet i nadal jestem gruba...
POMOCY!!! |
|
![]() eveline13 Ilość wiadomości: 11
|
Dodano: 2010-12-30 20:08:17
Czasami kochamy tych których nie powinniśmy ale znaczą dla nas więcej niż kiedykolwiek inni!
jestem troche pulchna koleżanki mi mowia że jestem chuda ale ja uważam że jestem gruba co mam robić...bardzo bym chciała schudnąc ale nie potrafię....już prubowałam różnych diet i nadal jestem gruba...
POMOCY!!! |
|
![]() madziuchna203 Ilość wiadomości: 88
|
Dodano: 2011-01-09 18:08:37
Szalone Lave story?! Przecież to nie o to chodzi! Czy w Twoich oczach prawdziwa miłośc jest tylko ta młodzieńcza? I czy musi byc ona akurat szalona? Nie wszystko musi być napisane "czarno na białym" To w tajemnicy tkwi magia tego opowiadania. Najpierw była przedstawiona miłosć do babci, potem do dziadka, potem między dwojgiem staróżków. Nastepnie więź do przyjaciółki, która jest wielkim składnikiem w miłości. Następnie uczucie do przyszłego męża i na końcu do rodziców. Opowiadanie fenomenalne. Może faktycznie czasami jest sporo powtórzeń, ale mimo tego jest piekne i oryginalne. Ma w sobie "to coś", tę dojrzałość...Gratuluję Ci! :) Zapraszam CIę do skomentowania mojego opowiadanie w dziale "Straszna historia" :"Ostatnie minuty życia" oraz " Nareszcie razem" Byłabym zaszczycona :)
|
|
![]() Wampira13 Ilość wiadomości: 59
|
Dodano: 2011-02-15 12:42:16
Wspaniałe opowiadanie.Kilka łez poleciało mi w czasie jego czytania.GENIALNE:)
|
|
![]() Jula3605 Ilość wiadomości: 13
|
Dodano: 2011-06-26 12:54:41
WOW! Naprawdę dobre, takie poruszajace;D Gratuluje wygranejXDD
O! gdzie miłość stawia siatki,
Nie figlujcie, moje dziatki! Bo z miłością figlów nie ma: Jak was złapie, to zatrzyma! [Aleksander Fredro] Nie bój się cieni, one świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło . [ Oscar Widle ] Miłość jest jak wiatr, raz silniejsza, a raz słabsza. [ Seneka ] Niedojrzała miłość mówi: "Kocham cię, ponieważ cię potrzebuję". Dajrzała miłość mówi: "potrzebuję cię, ponieważ cię kocham". [ Erich Fromm ] Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą zostają po nich buty i telefon głuchy... [ Ks. Jan Twardowski ] प्यार भारत !!!! http://demotywatory.pl/3617513/Celuj-w-ksiezyc |
|
|
dzisiejsza
data : 18
MAJ
miesiąc : MAJ 2012
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| wybierz miesiąc: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|