![]() Magdzior Ilość wiadomości: 118
|
Dodano: 2010-06-25 23:39:00
Każda autorka ma możliwość, korzystając ze swojego profilu, dokonać poprawek w już opublikowanych tekstach. I przypuszczam, że niektóre z Was to robią. Skutek jest taki, że poprawione pliki "znikają" i czekają na ponowne zatwierdzenie. Jeśli moderatorka (czyli ja:) ) nie wie, że już opublikowane opowiadanie zostało poprawione, to pozostanie ono niedostępne dla innych użytkowniczek po wsze czasy :)
Dlatego proszę: Jeśli poprawiacie już opublikowane opowiadania, dodajcie nowy komentarz "WPROWADZIŁAM ZMIANY". Wtedy poprawiony tekst szybciej zostanie znów zatwierdzony przez moderatorkę. Jednocześnie uprzedzam, że Jurorzy na bieżąco czytają Wasze opowiadania, wybierają najlepsze i archiwizują. Jeśli poprawiacie już opublikowane opowiadanie, może się zdarzyć, że podczas oceniania Jurorki mimo wszystko oceniać bedą wersję bez poprawek. Moim zdaniem najsensowniej byłoby zrobić tak: - piszecie swoje opowiadanie i zostawiacie w jakimś pliku na swoim komputerze (najlepiej w takim edytorze, który poprawia orty ;) ; - dajecie sobie odpoczynek od tekstu (warto się przespać i złapać do niego dystans); - po przerwie czytacie, nanosicie poprawki i dopiero wtedy publikujecie JEDEN RAZ i wysyłacie zgłoszenie mailem. Tak najłatwiej będzie uniknąć niepotrzebnych błędów, powtórek itp. Powodzenia! Trzymam kciuki za każdą z Was :D |
|
![]() indigo Ilość wiadomości: 0
|
Dodano: 2010-06-26 16:51:54
A ja mam pytanie.Kto jest jeszcze moderatorem?
Acozrobiszjeżelipowiem,żeCiekocham?
|
|
|
Dodano: 2010-06-26 19:09:19
W dziale "Zapytaj Gośkę" MPiekarska, Edi w Qlinarnej13, w innych działach także Moderator_Iza.
|
|
![]() pati_95_ Ilość wiadomości: 12
|
Dodano: 2010-06-27 17:48:31
Mam pytabia dodałam na forum opowiadanie i go nie ma , czy pojawi siej eszcze
"Przyszłość
należy do tych co wierzą w piękno swych marzeń" http://poemsandsongs- patik5.blogspot.com/ Blog z moimi wierszami..;) |
|
![]() izulek13 Ilość wiadomości: 31
|
Dodano: 2010-07-05 15:45:17
Przepraszam, że pytam, ale 2 razy edytowałam swoje opowiadanie, a teraz go nie ma... Czy się pojawi czy mam opowiadanie dodac jeszcze raz? Bardzo proszę o szybką odpowiedź...
|
|
|
Dodano: 2010-07-05 17:11:03
Komentarz o tym, że wprowadziłaś zmianę, powinnaś umieścić POD WŁASNYM OPOWIADANIEM, a nie w tym wątku :) I wprowadzając co chwila poprawki (a zrobiłaś ich kilka w krótkim czasie) musisz liczyć się z tym, że Twój tekst będzie musiał poczekać, czasem nawet sporo czasu, na ponowną publikację. Czas oczekiwania zależy od tego, ile innych komentarzy czeka na zatwierdzenie, a poza konkursem są także inne działy forum.
Najlepiej więc napisać sobie opowiadanie we własnym komputerze, odłożyć na dzień lub dwa i ponownie przeczytać - z dystansem, a do tego ze słownikiem ortograficznym w ręku :) I dopiero, kiedy ma się pewność, że forma i treść są dokładnie takie, jakie się chciało osiągnąć, publikować na ogólnodostępnym forum. Nie podajesz gościom potrawy, która nie jest gotowa, prawda? Np. osobno owoców i mleka twierdząc, że miał to być koktajl, więc niech sobie goście teraz wymieszają składniki :D |
|
![]() marta_350 Ilość wiadomości: 3
|
Dodano: 2010-07-06 12:48:39
Napisa~łam opowiadanie i boję się , że się nie zapisa~ło proszę sprawdziće to . . . tytuł . : bal maturalny
|
|
|
Dodano: 2010-07-06 13:13:23
Rzeczywiście nie zapisało się :( Spróbuj jeszcze raz.
|
|
![]() madziuchna203 Ilość wiadomości: 88
|
Dodano: 2010-07-25 14:01:18
Witam :) Myślałam, że zaoszczędzę kłpotu, ale jak zwyklę czegoś zapomniałam.
Kiedy pisałam opowiadanie nie podpisałam się na dole i kiedy wysyłałam e-maila do redakcji z nickiem, numerem telefonu itp. najprawdopodobniej nie podpisałam na dole, że chodzi o konkurs literacki tylko w tytule, ale e-mail został wysłany na adres mailowy konkursu literackiego. Chciałam się spytać, czy przez to mogę zostać wykluczona? Jeżeli chodzi o podpis na dole to i tak z boku opowiadania widnieje mój nick, a mail został wysłany na e-mail dotyczący konkursu. Myśle, że nie ma z tym jakiegoś problemu, ale obawiam się mimo wszystko. |
|
|
Dodano: 2010-07-25 20:37:48
Wystarczy, jeśli Twój nick jest obok opowiadania w polu "Autor".
|
|
|
dzisiejsza
data : 18
MAJ
miesiąc : MAJ 2012
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| wybierz miesiąc: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||