Logowanie

Login
Hasło
Jeśli jeszcze nie posiadasz
Swojego konta zarejestruj się

Forum

AutorWiadomość

mysiasta
Ilość wiadomości: 217
Dodano: 2010-06-19 10:06:39
Za oknem lał deszcz. Była już druga połowa lipca, ale na razie za oknem było widać tylko szare chmury i deszcz i deszcz. Bez większych nadziei, że pogoda się poprawi, siadłam przy biurku i odpaliłam komputer. Zapowiadał się znowu nudny dzień bez najmniejszych szans na to, że wyjdzie słońce. Otworzyłam skrzynkę pocztową i zaczęłam przeglądać nowe emaile od znajomych. Wynikało z nich, że większość się nieźle bawi na koloniach i wyjazdach. Zdegustowana zamknęłam okno internetowe. Nagle usłyszałam dzwonek mojej komórki. Szybko wygrzebałam ja z dna mojego plecaka. Wiadomość była od nieznanego mi numeru telefonu. Szybko przeczytałam treść:
Serdeczne pozdrowiona z Mazur!! Twoja Gosia.
O nie tego już było za wiele. Nawet moja najlepsza kumpela dobrze się bawiła. Nie zwracając uwagi na to ze na dworze jeszcze mży wybiegłam z domu. Pomyślałam, ze ja też mogę się dobrze bawić w te wakacje. Wybrałam się do parku. Deszcz dalej popadywał, ale postanowiłam, że nie zrezygnuje ze spaceru. Szłam wolno brukowaną alejką, w ogóle nie zwracałam uwagi na to, że zaczyna znowu mocniej padać. W pewnym momencie usiadłam na ławce pod drzewem. Ulewa rozpętała się na dobre. Na początku ani jedna kropla nie przedarła się przez gąszcz liści nad moja głową. Po pewnym czasie jednak na ławkę i na moja głowę zaczęły spadać krople deszczu. Po godzinie siedzenia na ławce byłam przemoczona do suchej nitki. W myślach powtarzałam sobie: dobrze się bawię, dobrze się brawie…, choć wiedziałam że wcale tak nie jest. W pewnej chwili zza rogu wyszedł chłopak z parasolką w reku. Był wysokim, szczupłym brunetem o brązowych oczach. Chłopak przystaną i usiadł uśmiechając się koło mnie. Od razu zakochałam się w jego uśmiechu. Siedzieliśmy tak razem milcząc. Nie miałam odwagi się odezwać, a poza tym czy taka dziewczyna jak ja miała szanse u takiego chłopaka? Odpowiedz była prosta. Po pewnym czasie chłopak uśmiechając się odezwał się:
-Cześć. Czemu tu sama siedzisz? Leje deszcz…
-Mogłabym ci zadać to samo pytanie.- Odpowiedziałam.
- No tak. Przepraszam ze się nie przedstawiłem jestem Kacper.
Kacper wyciągną do mnie rękę w powitalnym geście. Uśmiechnęłam się i podałam mu dłoń.
- Ładne imię. Jestem Ania.
-Długo tak tu siedzisz? Jesteś całkiem przemoczona może odprowadzić cię do domu??
W głosie Kacpra słychać troskę. Nie chciałam przegapić takiej okazji szczególnie, że chłopak bardzo mi się podobał. Od razu odpowiedziałam.
-Dzięki, chętnie.
Oboje wstaliśmy. Kacper rozłożył parasolkę. Przez chwilę pozwoliłam sobie przyjrzeć się mu dokładnie. Ubrany był w niebieskie jeansy i jasny, zielony podkoszulek z nadrukiem. Włosy miał koloru jasnego brązu niedbale ułożone na czubku głowy. Nagle chłopak podniósł wzrok. Nasze spojrzenia się spotkały. Jego brązowe oczy pochłonęły mnie do reszty. Mogłabym w nich utonąć. Staliśmy tak dobre 5 minut. Kacper odezwał się:
-Lepiej już chodźmy. Zaczyna mocniej padać.
W odpowiedzi kiwnęłam głową. Szłam jak w transie. Byłam taka szczęśliwa, choć znałam go dopiero do nie całych 20 minut. Moje rozmyślania przerwał głos chłopaka.
-No to gdzie teraz? 
Dopiero teraz zorientowałam się, że stoimy przy bramie wejściowej parku.
- W lewo.
Szliśmy brukowana uliczka, która już bardzo dobrze znałam. Wszędzie było szaro i mokro, ale nie zwracałam na to uwagi. Popatrzyłam na Kacpra, był nieco zamyślony.
-, Czemu tam tak sama siedziałaś?? Jeśli oczywiście mogę spytać…
Zaczerwieniłam się.
- Nudziło mi się w domu. Te wakacje są do kitu, ciągle leje.
-No tak… Ja tez mam już tego dość. A co byś powiedziała jak byśmy zakończyli ta wakacyjną nudę?? Może miałabyś czas dla mnie o15?
Serce zaczęło mi mocnej bić.
- No raczej tak.
Oboje się uśmiechnęliśmy. Dopiero teraz zauważyłam, że jesteśmy już pod moim domem.
-To tutaj.
-Aha. To przyjdę po ciebie o 15 ok.? To pa.
-Pa.Będę czekać.
Kacper obdarzył mnie najpiekniejszym usmiechem jaki w zyciu idziałam. Szybko weszłam do domu. Chciało mi się tańczyć i śpiewać z radości. W końcu spotkałam chłopka swoich marzeń. Od razu pobiegłam wybrać ubranie na naszą randkę.
Gdy było już za pięć 15. Byłam już na dole i za niecierpliwiona chodziłam po kuchni. Czekałam aż w końcu go zobaczę. W końcu po całym domu rozległ się upragniony dźwięk dzwonka. Otworzyłam drzwi.
-Cześć. Łanie wyglądasz.
-Hej. Dzięki
Kacper wziął mnie za rękę. Dopiero teraz zobaczyłam ze deszcz przestał padać na dobre.
- Gdzie idziemy? – Zapytałam się go nieśmiało.
- To będzie niespodzianka. – Odpowiedział mi tajemniczo
Szliśmy tą sama droga prowadzącą do parku. Weszliśmy za bramę parkową i spacerowaliśmy jedną z alejek.
- Jak tu pięknie.- Szepnęłam
-,Choć pokarzę ci coś.
Pociągną mnie za rękę. Skręciliśmy w nieco zarośniętą ścieżkę. Chłopak przyłożył mi dłoń do oczu.
- Tylko nie podglądaj.
Kiwnęłam głową. Szliśmy jeszcze kawałek. Wyczułam pod nogami coś twardego, Kaper opuścił dłoń. Znajdowaliśmy się w przepięknej starej altanie porośniętej bluszczem.
- Wow, Kacper jak tu pięknie.
Chłopak usiadł na ławeczce stojącej pośrodku altany i poklepał wolne miejsce obok siebie. Ja tez usiadłam. Popatrzył mi w oczy i zbliżył swoja głowie do mojej. Ja mimowolnie zrobiłam to samo. Zaczęliśmy się całować. Nigdy nie czułam się lepiej. Kochałam go najmocniej jak potrafiłam. To była mój pierwszy pocałunek i pierwsza wspaniała miłość.

Wprowadziłam poprawki ;)
Edytowany 2 razy (Ostatnio: 2010-07-29 13:43:14).

madzia123
Ilość wiadomości: 18
Dodano: 2010-06-19 17:33:01
Bardzo podoba mi się Twoje opowiadanie:)

Życzę wygranej.Pa")

aniia13
Ilość wiadomości: 70
Dodano: 2010-06-19 17:49:41
Wspaniałe, moim zdaniem. : ]]
Pozdrawiam. : *

mysiasta
Dodano: 2010-06-19 18:09:39
Dzięki ;)) 

Tiny
Ilość wiadomości: 0
Dodano: 2010-06-19 20:19:50
Śliczne

shiining
Ilość wiadomości: 2
Dodano: 2010-06-20 11:36:56
Super ! Ja też brałam udział ale ty pewnie wygrasz ; ))

mysiasta
Dodano: 2010-06-20 12:37:41
dzięki dziewczyny ;) Jak myslicie mam jakies szanse?
Pozdro ;*****
Edytowany 1 razy (Ostatnio: 2010-06-20 15:55:58).

Sara_Nelly
Ilość wiadomości: 126
Dodano: 2010-06-22 08:45:30
A dlaczego zależy Ci na mojej opinii? :) No dobrze. Zauważyłam parę błędów ortograficznych, ale to już na pewno ktoś inny poprawia. Sama treść jest ciekawa, choć bez jakiegoś zaskakującego elementu, chyba tego mi troszkę brakuje. Poza tym nie ma jakichś większych błędów. Ładne opisy, bogate słownictwo. Powiem tak: nie wywarło na mnie wielkiego wrażenia, nie powiem że jestem oczarowana czy zachwycona, aczkolwiek fajnie się czyta i podobało mi się.
Zapraszamnamójblog-
my-moon-days.blog.onet.pl

mysiasta
Dodano: 2010-06-22 14:42:52
Dzieki :) zależało mi na tym bo poprostu chciałam poznać twoją opinię :) Bardzo podoba mi się twoje opowiadanie, naprawde jest dobre :) Mam nadzieję że wygrasz :) 

Anek
Ilość wiadomości: 2
Dodano: 2010-06-22 15:15:39
Bardzo fajnneeeee ;)Pozdrawiam ;P 
:)))

1 | 2 | 3    

Kolejny numer

Kolejny numer

lipcowa "13" już 15 czerwca!

Nie przegap!!!

więcej

Facebook