![]() Magdzior Ilość wiadomości: 118
|
Dodano: 2010-06-18 11:36:51
Startujemy z konkursem literackim "Pierwsza miłość"! Na Wasze opowiadania (nie dłuższe niż 5000 znaków) czekamy do 31. sierpnia.
Wasz nick, imię i nazwisko, wiek, adres e-mail, numer telefonu przesyłajcie na adres: konkursliteracki@magazyn13.pl Więcej informacji na temat konkursu można znaleźć w naszym serwisie. Regulamin jest tutaj. Zwróćcie uwagę na jedną bardzo ważną sprawę - NA FORUM NIE PUBLIKUJEMY DANYCH OSOBOWYCH ANI ŻADNYCH NAMIARÓW! Nagrodami w konkursie są zestawy świetnych kosmetyków oraz fantastyczne książki Wydawnictwa Egmont. Życzę wszystkim szalonych oraz romantycznych pomysłów i połamania klawiatur ;) |
|
![]() palenaj Ilość wiadomości: 2
|
Dodano: 2010-06-18 17:20:22
Niestety, u mnie serwis nie działa, dlatego mam pytanie: na adres e-mailowy wysyłamy tylko dane konktaktowe czy opowiadanie też? Czy po prostu zamieszczamy tekst na forum?
„Wszystko,comożeszsobiewyobrazić,jestrealne”
PabloPicassa „Wyobraźniabezwiedzmymożestwor zyćrzeczypiękne.Wiedzabezwyobraźninajwyżejdoskonałe” AlbertEinstein |
|
|
Dodano: 2010-06-18 18:09:21
Mailem tylko dane osobowe, a opowiadanie zamieszczasz na forum.
|
|
![]() milutka5 Ilość wiadomości: 2
|
Dodano: 2010-06-18 21:44:56
Witam. To moje opowiadanie. życzę miłej lektury;)
Krakowska wakacyjna miłość - Nie każdy na szczęście w miłości - pomyślałam i zamknełam swój sekretny pamietnik. Schowałam go do szuflady i chwilę poźniej już spałam. Miałam bardzo przyjemny sen. Jechałam po plaży z niesamowitym przystojniakiem w srebnym ferrari. Nagle się zatrzymaliśmy i zaczeliśmy sie namietnie całować. W czasie trwania tej idealnej chwili się obudziłam, bo moja kotka Fila chciała wyjść na świerze powietrze. Otworzyłam drzwi balkonowe i kicia ba balkon. Wróciłam do swojego pokoju, ponownie położyłam się w łożu i zasnełam. Powoli budził się dzień w mieszkaniu w kamienicy przy Pomorskiej 5 w Krakowie. Spałam do dziesiątej. Obudziło mnie brzmiemie nieznanego męskiego głosu. Wydostałam się z zamotanej kołdry. Ubrałam podomkę i poszłam do kuchni. Tam oprócz moich rodziców i brata zobaczyłam w ten sobotni ranek kogoś jeszcze. Mój ideał mężczyzny. Wysokiego, szatyna o zielonych oczach i tym pięknym, białym uśmiechu o prostych zębach. -To jest syn mojej znajomej z studiów, Heleny, mówiłam ci kiedys o niej. Tymon - mama wskazała na ósmy cud świat znajdujący się tylko dwa metry ode mnie - będzie z nami mieszkał przez wakacje. - Cześc, jestem Marta. Miło ciebie poznać - przywitałam się podając dłoń. - Ciebie równiez miło poznać, szczególnie w taki piękny słoneczny dzień. Moje imię już znasz. Czułam, że się rumienię. Sama nie wiem kiedy z ust wyrwało mi się następujące zdanie - Może ci pokażę miasto, ale osobiste poznanie popularnych sąsiadów spod dwójki zostawię ci na poźniej - zażartowałam. Usiedlismy do wspólnego śniadania. Popołudniu oprowadzałam już Tymona po krakowskim starym mieście. Kolejne dni upływały na tym samym. Codziennie pokazywałam mojemu siedemnastoletniemu rówieśnikowi najciekawsze miejsca. Podczas jednej z wycieczek nawiązała się miedzy nami następująca rozmowa. - Marta, masz kogoś? - usłyszałam pytanie z ust Tymona. - Nie mam chłopaka - odpowiedziałam zgodnie z prawdą. Odbiłam piłeczkę. - A ty masz dziewczynę, miałeś kiedyś? - Nigdy nie miałem ochoty na bycie z kimś, póki... póki ...nie poznałem ciebie - dotarła do mnie zaskakująca odpowiedż. - Mnie? - spytałam zdziwiona. - Czemu mnie akurat? Tyle jest ładniejszych i fajniejszych dziewczyn na tym swiecie, ja przy nich jestem nikim, rozumiesz... - spojrzałam w jego zielone oczy swymi niebieskimi. - Temu, ty, bo... jesteś jedyna i niepowtarzalna. Nie ma takiej drugiej na świecie. Twoje spojrzenie w kolorze morza jest bezcenne, nie da go się nigdzie i za nic kupić. Kocham cię - wyszeptał mi do ucha. Czułam się jak w niebie. Nasze wargi spotkały się w kolejnej sekundzie. Było cudownie i romantycznie, po prostu jak z bajki. Owszem wierzę w sny, ale w tym sensie, że one są odwrotnością w rzeczywistości. Przerwałam swoje rozważania. -Też ciebie Tymon kocham, nie mogę bez ciebie żyć- Tym razem sama go pocałowałam. Zaczął padać deszcz. Niczym w końcówce komedii romantycznej "Nigdy w życiu" nie przejmowaliśmy się opadem lecącym z nieba. Musieliśmy sie niestety roztać tydzien poźniej. Obiecaliśmy sobie nawzajem, że spotkamy sie za rok. To było jak mignięcie gwiazdy na niebie, jak błysk błyskawicy podczas burzy. To była moja, pierwsza miłośc. Taka miłość zupełnie nie spodziewana, taką przed którą nie da sie uciec w żaden sposób, którą sama zdobyłam i która zdobyła mnie. |
|
![]() Agnieszkawinner Ilość wiadomości: 48
|
Dodano: 2010-06-19 12:30:49
Ile można prac wysłać?
|
|
![]() Dannonka Ilość wiadomości: 4
|
Dodano: 2010-06-21 12:44:44
fajny ten konkurs życzę wszystkim połamania piór
-Puk puk
-Kto tam? -Miłość. -Wynocha. -Czemu? -Bo ranisz. |
|
|
Dodano: 2010-06-22 12:00:39
Do Agnieszkiwinner - można wysłać dowolną liczbę prac, ale każda musi być opublikowana na forum pod innym nickiem i do każdej powinno być wysłane osobne zgłoszenie.
|
|
![]() Agnieszkawinner Ilość wiadomości: 48
|
Dodano: 2010-06-22 14:56:00
To fajnie - dzięki za odpowiedź
|
|
![]() Myszka_1998 Ilość wiadomości: 4
|
Dodano: 2010-06-25 21:13:38
Czy tutaj mamy dodawać opowiadanie, czy gdzieś indziej??? :)
|
|
|
Dodano: 2010-06-26 00:13:23
milutka5 - czy mogłabyś założyć nowy temat i tam umieścić swoje opowiadanie tak jak inne użytkowniczki? Pod zasadami konkursu łatwo je przegapić :)
|
|
|
dzisiejsza
data : 18
MAJ
miesiąc : MAJ 2012
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| wybierz miesiąc: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||