![]() panna_poziomka Ilość wiadomości: 35
|
Dodano: 2011-10-07 19:29:38
Chciałabym podzielić się z Wami przpisem na czekoladowo-bananowe muffinki. Znalazłam go na Internecie ;))
Składniki: •1 banan Masa sucha: • 1 szklanka mąki + 1 łyżka • 1/2 szklanki cukru • 2 łyżeczka proszku do pieczenia • 1/2 łyżeczki sody • szczypta soli •2 łyżeczki kakao Masa mokra: •1/2 szklanki mleka • 1/3 szklanki oleju • 1 jajko Przygotowanie: Nagrzewam piekarnik na 180 st C. Mieszam składniki suche w jednej misce, w drugiej składniki mokre. Następnie mieszam mokre do suchych. Dodaję kakao i banana pokrojonego w plastry. Napełniam foremki do 2/3 wysokości i do piekarnika na ok 20 minut, do suchego patyczka. Wyciągam i czekam aż ostygną w formie. Można polać sosem czekoladowym. Gotowe!
`Iść za marzeniem i znowu iść za marzeniem,
i tak zawsze, aż do końca` ~Joseph Conrad `Życie, uświadomił sobie, bardzo przypomina piosenkę. Na początku jest tajemnica, na końcu - potwierdzenie, ale to w środku kryją się wszystkie emocje, dla których cała sprawa staje się warta zachodu.` ~ Nicholas Sparks - Ostatnia piosenka www.moja-ksiazka-brianowie.blog.onet.pl |
|
![]() panna_poziomka Ilość wiadomości: 35
|
Dodano: 2011-10-09 16:30:55
Tutaj możecie też dodawać własne przepisy na pyszne muffinki. ; ))
`Iść za marzeniem i znowu iść za marzeniem,
i tak zawsze, aż do końca` ~Joseph Conrad `Życie, uświadomił sobie, bardzo przypomina piosenkę. Na początku jest tajemnica, na końcu - potwierdzenie, ale to w środku kryją się wszystkie emocje, dla których cała sprawa staje się warta zachodu.` ~ Nicholas Sparks - Ostatnia piosenka www.moja-ksiazka-brianowie.blog.onet.pl |
|
![]() medziks1 Ilość wiadomości: 244
|
Dodano: 2011-10-11 16:14:58
Robiłaś już babeczki wg tego przepisu?
Team Jace
|
|
dzisiejsza
data : 18
MAJ
miesiąc : MAJ 2012