Logowanie

Login
Hasło
Jeśli jeszcze nie posiadasz
Swojego konta zarejestruj się

Forum

AutorWiadomość

inezka134
Ilość wiadomości: 10
Dodano: 2010-09-10 09:50:56
Jecie mięso, a może jesteście wegetariankami? Piszcie o Waszych doświadczeniach, zaletach i plusach wegetarianizmu, wrzucajcie przepisy ;)
"Lubiła tańczyć pełna radości tak,
ciągle goniła wiatr.
Spragniona życia wciąż zawsze gubiła coś,
nie chciała nic.
Nie rozumiałem, kiedy mówiła mi:
"Dzisiaj ostatni raz
zatańczmy, proszę, tak, jak gdyby umarł czas"...

http://kasse-perhiasan.blogspot.com - kolczyki hand-made

primesautiere
Ilość wiadomości: 2
Dodano: 2010-09-26 18:25:45
Gdy nie je się mięsa , trzeba je zastąpić czymś innym np. suszonymi owocami. Ale wątpię abyście się najadły tylko tym ; ) Dieta vege wydaje mi się ciekawa , choć jej nie stosuje. Mięso jem , ale za nic w świecie nie wzięłabym mięsa z krowy czy konia do ust.
"Z Kobiety wydobędziesz piękno tylko wtedy, gdy będzie szczęśliwa. "

Mysia_xD
Ilość wiadomości: 142
Dodano: 2010-10-15 20:13:32
Jeśli nie masz obrzydzenia na punkcie mięsa to radze z niego nie rezygnować, bo jest Ci potrzebne, tymbardziej , że dorastasz. ;)
Starożytni ludzie (takie prawie małpy.. ) polowali na zwierzęta , więc myśle że nie ma w tym nic złego jesli i my je jemy.. ;D
Jeśli powyższe Cię nie przekonało to sam Jezus jadł mięso i było dobrze, nie? ;P
Myślę , że jak byśmy nie jedli mięsa to zwierząt było by na świecie za dużo ..
Wiem , że gadam jak jakaś "niby" mądra,stara babka , ale cóż .. xD

blackangel_1995
Ilość wiadomości: 54
Dodano: 2010-10-30 16:27:24
 Ja mięso lubie ; D nie żebym sobie nie wyobrażała obiadu bez mięsa, nic z tych rzeczy xd Po prostu lubie. Mieszkam na wsi i nie tknę nigdy mięsa ze zwierzęcia, które widziałam jak chodziło po podwórku czy coś. Była kiedyś taka sytuacja : my nie mamy hodowli żadnej i ja sie tam ciesze. No i mama dostała raz kaczke i bodajże królika. Aż mi sie słabo robiło jak zaniosła te "ciała" do komórki ; c Do tego mama wie, że ja sie nie tykam takiego mięsa. Powiedziała, że kaczka bedzie na cały tydzień na obiad ; o No więc zupy, mięso.. wszystko co tylko sie dało. A ja byłam na diecie xd 
Inna sprawa jest z mięsem ze sklepu.. to właśnie lubie, bo nie widziałam "ich" za życia ; D 
Na wegetarianizm bym nie przeszla.. nie mogłabym, nie dałabym rady. Gołąbki, rolady, mięso pieczone do sałatki jarzynowej < 3 uh, za duzo pyszności xd

sie rozpisałam ; o 
Na na na na na na na na na na na na na na na na na na na na na : )

Kicia96
Ilość wiadomości: 298
Dodano: 2010-11-15 15:05:31
Jeśli nie masz obrzydzenia na punkcie mięsa to radze z niego nie rezygnować, bo jest Ci potrzebne, tymbardziej , że dorastasz. ;)
Starożytni ludzie (takie prawie małpy.. ) polowali na zwierzęta , więc myśle że nie ma w tym nic złego jesli i my je jemy.. ;D
Jeśli powyższe Cię nie przekonało to sam Jezus jadł mięso i było dobrze, nie? ;P
Myślę , że jak byśmy nie jedli mięsa to zwierząt było by na świecie za dużo ..
Wiem , że gadam jak jakaś "niby" mądra,stara babka , ale cóż .. xD

Zgadzam się z Tobą :) W mięsie jest bardzo dużo białka pełnowartościowego, którego nie da się zastąpić białkiem roślinnym, ponieważ białko roślinne jest niepełnowartościowe. Białko to materiał budulcowy i bez niego się długo nie pociągnie... Taka jest prawda. A jeśli chodzi o związane z tym dylematy (jedzenie zwierząt itp.), to taka już jest przyroda. Duże zjada małe, a to małe jeszcze mniejsze :) (wiem, że się wymądrzam, ale to takie moje zboczenie, bo biologia mnie pasjonuje :D). Gdybyśmy rozumowali tak, że nie chcemy czegoś jeść, "bo to kiedyś żyło" to byśmy nic nie jedli. Taka na przykład marchewka czy jakakolwiek roślina też kiedyś żyła. Nie ma nic złego w jedzeniu mięsa :)
Mamy wypowiadać prawdę, gdy inni milczą. Wyrażać miłość i szacunek, gdy inni sieją nienawiść. Zamilknąć, gdy inni mówią. Modlić się, gdy inni przeklinają. Pomóc, gdy inni nie chcą tego czynić. Przebaczyć, gdy inni nie potrafią. Cieszyć się życiem, gdy inni je lekceważą.
Ks. Jerzy Popiełuszko

Inna - taka właśnie jestem. Szara myszka a jednocześnie mocna osobowość. Dla przyjaciół niezwykła, dla innych pospolita. Wiatr w koronach drzew i niezgłębiona otchłań oceanu. Owiana nimbem tajemniczości. Zakochana w Bogu. Realistka z konkretnym planem na życie, ale niepozbawiona marzeń. Jednym słowem można ją zranić, na jej przebaczenie trzeba trochę poczekać. Trzeba ją dobrze poznać, żeby wydawać o niej osądy. Jak Media Markt - nie dla idiotów ;)

Przyjaciele na ogół pomagają żyć i przeszkadzają pracować. Tadeusz Kotarbiński

olgaaa5
Ilość wiadomości: 15
Dodano: 2010-11-19 15:45:36
Dziewczyny!

NI REZYGNUJCIE Z MIĘSA!
W tym wieku jest nam barrdzo potzrebny nabiał,który wchłania nam się,podczas jedzenia własnie miesa.Jeśli któraś z Was za nim nie przepada,poprostu jezdzcie go mniej-nie musi to byc boczek,kiełbasa itp. ale może np.<polędwica sopocka>-chuda i dobra

Polecam:)

_AgA_
Ilość wiadomości: 7
Dodano: 2010-12-15 17:31:35
Nie wiem gdzie wyczytałaś że jezus jadł mięso xD Pisze tylko że jadł ryby.
Ja osobiście jem bardzo mało mięsa (nie jadłabym wogule gdyby babcia i tta na to pozwolil) moja mama jest wegetarianką. Jakie są zalety wegetarianizmu? już pisze
-mniej przyszczy
-mniej trądziku
-szczupła sylwetka
-mniej horub serca w przyszłości itd

Jest ich napweno dużo więcej ale ja wiem o tych co mnie interesują (patrz pierwsze trzy xD)

No i to chyba wszystko xD
Każdy ma przyjaciela!
Każdy ma niespełnione życzenia!
Lecz nie każdy ma moje marzenia!

annalyn
Ilość wiadomości: 0
Dodano: 2010-12-30 11:20:42
Nie jestem wegetarianinką i nigdy nie będę, bo jedzenie mięsa to nic złego. Jeżeli ktoś nie je mięsa dlatego, że chce być szczuplejszym, to źle robi, bo w mięsie znajduje się wiele bardzo ważnych substancji odżywczych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Gdy ktoś chce uratować jakieś zwierzę, to też raczej nic nie zrobi, bo tak czy tak ludzie będą zabijać zwierzaki i nie będą zważać na wegetarianistów
Jeżeli chcecie poklikać ze mną na Gadu-Gadu (o czymkolwiek :), to piszcie na numer 24880649

Ilość wiadomości:
Dodano: 2011-01-28 16:23:20
Normalnie jem mięso ;)

Ilość wiadomości:
Dodano: 2011-01-29 15:52:01
Normalnie jem mięso, choć czasem sie zastanawiam na byciem wegetarianką ;)

1 | 2    

Kolejny numer

Kolejny numer

lipcowa "13" już 15 czerwca!

Nie przegap!!!

więcej

Facebook

Kalendarium

dzisiejsza
data :
18
MAJ