![]() mysiasta Ilość wiadomości: 217
|
Dodano: 2010-05-19 16:02:21
Macie jakieś sprawdzone i dobre przepisy na desery?? Jesli tak to podajcie bo chciałabym przygotowac małe spodkanko kilku dziewczyn i nie wiem co im podac;(((. Bardzo porszę o pomoc ;))
|
|
![]() Edi Ilość wiadomości: 37
|
Dodano: 2010-05-24 15:55:40
To moze przepis na szybkie szyszki z ryzu preparowanego?
Podaje przepis: 1/2 kg krówek (miękkich i ciągnących) 1/2 kostki masła lubi margaryny "Kasia" 2 łyżki kakao 12-15 dag ryżu preparowanego Krówki rozpuścić na małym ogniu. Dodać margarynę i kakao. Wszystko rozpuścić na jednolitą masę. Wsypać ryż preparowany, wymieszać. Formować szyszki i gotowe - smacznego. Sa pyszne :). ja jeszcze czasami dodaję jakies orzeszki albo migdały ;) Pozdrawiam Mała |
|
![]() mysiasta Ilość wiadomości: 217
|
Dodano: 2010-05-25 17:40:40
Dzieki :)
|
|
![]() punkprincess919 Ilość wiadomości: 0
|
Dodano: 2010-05-27 16:20:15
podaje przepis na pyszne dwukolorowe ciasto:
3 całe jajka utrzeć z dwiema szkl.cukru.Dodać 2 szkl.mąki,3 łyżeczki proszku do pieczenia no i jeszcze wszystko wymieszać.Dodać niecałą szkl.wody i niecałą szkl.oleju.Wymieszać,podzielić na dwie części.Do jednej dodać 2 szklanki mąki, do drugiej 2 łyżki kakao. Piec około 45 minut 180 stopni celsjusza:)
C-całuśna
L-lubiana A-aktywna I-interpunkcikowa xD R-rockowa E-eprzebojowa xD Lubię grać na gitarze i perkusji.Rzeczy bez których nie wyszłabym z domu to:Trampki z kolorowymi sznurówkami,czarne rurki,spineczka w kształcie cukierka no i oczywiście miętowa guma:) Mam mieszany charakter i 15 lat:) |
|
|
justynaraszko
Ilość wiadomości: 7
|
Dodano: 2010-10-18 15:57:15
zrobiłam to ciasto. Pycha :)
ale ja do tej pierwszej części dodałabym mniej mąki. |
|
![]() inspiracyjna Ilość wiadomości: 0
|
Dodano: 2011-01-30 11:39:14
Szczerze mówiąc nigdy nie piekłam ciasta, trzeba by było kiedyś spróbować, ale po prostu się nie chce.;x
; p pp
|
|
|
Ilość wiadomości:
|
Dodano: 2011-02-03 19:05:50
To moze przepis na szybkie szyszki z ryzu preparowanego? Mmm...zrobiłam i pycha ;) |
|
![]() Eresa Ilość wiadomości: 7
|
Dodano: 2011-07-27 22:05:39
Niskokaloryczne i bardzo zdrowe danie :)
Składniki: 2 dowolnego gatunku jabłka pół banana Do smaku: jedna łyżeczka słodziku w proszku (lub trzy rozgniecione na proszek tabletki) szczypta cynamonu/imbiru/chilli Przygotowanie: Jabłka pokroić w małe kawałki, wrzucić do garnka i gotować do zmiękczenia czasami mieszając. Gdy otrzymamy pożądaną konsystencję dodajemy pokrojonego w drobną kostkę banana. Doprawiamy i dosładzamy do smaku. Deser z dużą ilością błonnika idealny na zdrową przekąskę zamiast kalorycznego batona ;)
„Świat kończy się nie hukiem, a skomleniem” T.S. Eliot
|
|
![]() Miv Ilość wiadomości: 24
|
Dodano: 2011-11-07 19:44:18
Ja mam przepis na świetny sernik:
Spód ciasto 2 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżeczki cukru, ¾ kostki margaryny, 2 żółtka (razem wszystko zagnieść) Masa serowa 1 kg sera zmielić 2 razy, 1 budyń śmietankowy (albo kokosowy), 1 szklanka cukru, 2 całe jajka, 4 żółtka, ½ szklanki oleju, kilka kropli zapachu pomarańczowego, 2,5 szklanki przegotowanego zimnego mleka, bakalie, wiórki kokosowe Dokładnie wszystko razem wymieszać. Ciasto wyłożyć na blachę. Posmarować trochę białkiem i wlać na wierzch masę serową. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180° - 200°C) i piec 40 min. Po 40 minutach wyjąć blachę z piekarnika i na wierzch włożyć ubitą pianę (z pozostałych białek ubić pianę z ¾ szklanki cukru i cukru waniliowego). Na wierzch posypać dużą ilością wiórek kokosowych. Wstawić do piekarnika i piec 25 min.
milosnicyfantastyki.fora.pl
Zapraszam! |
|
dzisiejsza
data : 18
MAJ
miesiąc : MAJ 2012
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| wybierz miesiąc: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||