![]() mysteria Ilość wiadomości: 7
|
Dodano: 2011-08-04 21:52:57
Ja oglądałam film. Dno kompletne :/ !UWAGA SPOILERY! Smolipaluch nie ma blizn, pominięto kilka ważnych scen, moim zdaniem carpicorn brzmi lepiej niż koziorożec, ale panowie/panie od tłumaczenia uważają inaczej.KONIEC SPOILERÓW
Właściwie jedyne co w tym filmie wyszło to Mo. Takie jest moje zdanie, ale ktoś może się ze mną nie zgadzać. Mam nadzieję, że w drugiej (mojej ulubionej) i trzeciej części będzie lepiej :) |
|
![]() Tofik Ilość wiadomości: 164
|
Dodano: 2011-08-26 16:27:38
Oglądałam film . Książka jest o wiele lepsza . W filmie dużo
rzeczy było pozmienianych . I odnosi się wrażenie , że to wszystko takie jakieś … starodawne , te ubrania , pomieszczenia i wgl . A ja myślałam , że w filmach na podstawie książek jest bardziej nowocześnie , tu książka i tak wydawała mi się nowocześniejsza . Jak czytałam Atramentowe Serce to wszystko wydawało mi się fajne , zabawne , ciekawe , sympatyczne , a tu film taki ponury . Były też wprowadzone jakieś dziwactwa , jak np. jednorożce i minotaury w więzieniu , tatuaże z liter , Roszpunka , cyklon , itd. , a nie było niektórych fajnych momentów , np. spychania samochodu i ucieczki do lasu . Jeszcze dziwne tłumaczenie . A ludzie jacyś nudni i raczej niepodobni . Np. Meggie jakaś taka za dorosła i Farid chyba też . Czarne Kurtki to banda pijanych dziadów wariatów . Oprócz tego w filmie : Gwin to łasicaaaa zamiast kuny , Srebrny Język zamiast Czarodziejski Język ( co niby ma srebro do magicznych mocy ?) . Film - nic specjalnego . |
|
![]() medziks1 Ilość wiadomości: 227
|
Dodano: 2011-08-28 19:17:18
Film był moim znadziem beznadziejny! Książka nie do porównania. Juz dawno nie było filmu, który tak bardzo mi się nie podobał.
|
|
1 | 2 |
||
|
dzisiejsza
data : 9
LUTY
miesiąc : LUTY 2012
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|